Biografie CRISTI IACOB wiki de actor ajuns jurat la “Te cunosc de undeva!”.

Inainte de a vedea pe scurt care este biografia actorului Cristi Iacob, va spunem ca acesta este noul jurat al show-ului “Te cunosc de undeva!”.

In cel de-al 13-lea sezon al emisiunii“Te cunosc de undeva!” ,  Cristi Iacob va lua loc la masa juriului alături de Ozana Barabancea, Andreea Bălan și Aurelian Temișan și le va acorda concurenților punctele pentru actorie.

Conform CV-ului profesional, Cristian Iacob s-a nascut in Galati, la 18 octombrie 1968, intr-o familie de artisti: tatal este sculptor, mama pictorita. Este casatorit cu actrita Gabriela Iacob.

Cristian Iacob face parte dintre putinii actori care au izbutit sa se afirme dupa 1989, epoca de aur a
biografie cristi iacob actorul cu un cv de apreciat
televiziunilor noastre comerciale, care au impins cultura - deci si artistii de cinema si de teatru - in unghiul mort al indiferentei publice.

Debutul in teatru a lui Cristi Iacob a fost in anul 1993, la Teatrul Mic, in spectacolul "Migrena" de Hanibal Stanciulescu, regia Radu Baiesu, personajul Manolica pictorul.

Au urmat Konstantin Gavrilovici Treplev in "Pescăruşul"de A.P.Cehov, Peer Gynt tânăr in "Topitorul de nasturi"de Henrik Ibsen, Sancho Panza in "Don Quijote"de Mihail Bulgakov, Orlando din "Cum vă place"de William Shakespeare, Dionisio din "Trei jobene"de Miguel Mihura, Studentul Arkenholz din "Sonata fantomelor"de August Strindberg, Lorenzo din "Neguţătorul din Veneţia"de William Shakespeare, Waine din "Popcorn"de Ben Elton, etc

Debutul in cinematografie a lui Iacob a fosu in 1993 in filmul "Priveste inainte cu manie". 

Alte filme in care a jucat Cristi Iacob sunt: "Pepe & Fifi", "Stare de fapt", "Eu sunt Adam", "Omul zilei", "Elita", serialul Tv "Baieti buni1", "Le domaine perdu", "Nod", serialul "Aniela", "Cu un pas înainte", "O secunda de viata", "Supravietuitorul", "Poker".

Face parte dintre actorii care au jucat in filmul 3D- "Ghost Rider 2", impreuna cu Nicolas Cage, ale carui filmari au inceput in anul 2010 in Romania.

Cristi Iacob a fost o perioada profesor la Universitatea Hyperion, sectia actorie, dar nu l-a atras foarte mult pedagogia.

In 2005 a scris scenariul pentru filmul "La serviciu".

In 1998 a realizat coloana sonora a filmului "15".

A prezentat emisiuni la televiziune: "Cartea Recordurilor"-in 2004 si "Risti si câstigi"-in 2000.

Potrivit biografiei personale, Cristi Iacob s-a casatorit cu actrita Gabriela Iacob in anul 2009.

Actorul a ajuns la nunta cu Gabriela calare pe un cal alb, exact ca in povesti. “Eu sunt de parere ca masini scumpe, cu sute de cai putere se mai gasesc, dar cai albi mai putin. Le doresc tuturor sa treaca prin ce-am trecut eu, a fost sublim, splendid.”, a spus Cristi.

Cristi si Gabriela Iacob s-au casatorit undeva pe un deal, la un prieten foarte bun, coleg cu tata actorului, si el sculptor. Acesta a avut delicatetea sa ii primeasca sub merii lui, iar femeile din sat au facut mâncare pe pirostrii.