Biografia Adrian Zuckerman ambasador al Statelor Unite la Bucuresti nominalizat de Trump

WIKI. Potrivit unui comunicat al Casei Albe, Presedintele Trump si-a anuntat marti 24 iulie 2018 intentia de a-l nominaliza pe Adrian Zuckerman în postul de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Statelor Unite ale Americii în România.

Adrian Zuckerman of New Jersey, to be Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of the United States of America to Romania.

Cert este ca Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat înca din data de 11 iunie că ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, va fi înlocuit de o persoană care cunoaşte limba română, fără să dezvăluie, însă, identitatea acesteia.

cv biografic adrian zuckerman wiki de ambasador american in romania

"Aşteptăm să vedem dacă i se oferă agrementul şi după aceea vă pot spune şi numele. În orice caz e o persoană care cunoaşte limba română", a spus Meleşcanu, întrebat la Parlament despre înlocuirea ambasadorului SUA. Asadar numirea lui Adrian Zuckerman ca amabsador SUA in Romania nu era un secret in anumite cercuri politice.

Potrivit CV-ului Adrian Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984 şi este partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. 

Anterior, Adrian Zuckerman a fost co-preşedinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.

De asemenea, el a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board - New York.

Activ în ceea ce priveşte iniţiativele filantropice şi educaţionale, Zuckerman este membru în board-ul Kids Corp. şi în board-ul absolvenţilor Facultăţii de Drept din New York.

Conform comunicatului Casei Albe, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română.

Are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în Drept este obţinută la New York Law School (1983).

Conform procedurii standard, Adrian Zuckerman ar urma să fie audiat în Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului SUA, iar dacă nominalizarea sa este aprobată, va fi supusă votului în plenul Senatului.
MAI POTI CITI