VEZI ce AMENZI primesti daca ai ICONITE la oglinda retrovizoare.

Obisnuiesti sa ai agatate cruciulite, iconite etc. la oglinda retrovizioare de la masina? S-ar putea ca ele sa nu iti mai aduca noroc ci... AMENZI! 

Se anunta amenzi usturătoare pentru şoferii care îşi atârnă iconiţe sau alte talismane de oglinda retrovizoare, măsuri dure împotriva şoferilor care îşi atârnă în parbriz iconiţe, cruciuliţe şi alte obiecte care reduc vizibilitatea.

Șoferii ar putea să scoată din buzunar între 1.300 şi 2.900 de lei dacă vor încălca această regulă. Lucratorii de la Politia Rutiera spun că prin agatarea diverselor obiecte de acesta oglinda se obturează vizibilitatea.

Poliţiştii spun că toate accesoriile agatate de oglinda retrovizoare sau puse pe bordul masinii sunt periculoase pentru soferi, in conditiile in care obstructioneaza vederea si pot duce la producerea unor accidente rutiere.
cate este amenda ca ai cruciulite la oglinda la masina

Codul Rutier îi sancționază pe șoferii care au acest obicei cu amenzi cuprinse între 1.300 de lei sș 2.900 de lei.

Mai mult chiar conform Articolului 102, alin. 36 din Codul Rutier prevede: “Constituie contravenții și se sancționează cu amendă: Aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare și semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare”.

Pe lângă amendă, șoferilor li se poate reține si certificatul de înmatriculare.

S reține certificatul de înmatriculare și se eliberează o dovadă înlocuitoare cu drept de circulație pentru 15 zile. 

Asadar ca si parere de bun simt, recomandăm tuturor soferilor să NU monteze astfel de obiecte sau de afișe care să estompeze vizibilitatea întrucât se pun în pericol atât pe ei, cât și pe ceilalți conducători auto!
MAI POTI CITI