Biografie Maria Palaria pe numele real Maria Dumitrache, wiki-ul unei palarier de top.

Biografia profesionala ne spune ca Maria Dumitrache aka Maria Palaria are varsta de 25 de ani și practică una dintre cele mai rare meserii de la noi, aceea de pălărier.

Cunoscută sub numele de „Maria Pălăria”, tânăra și-a căpătat un nume în ultima perioadă, mai ales de când palariile au revenit în moda curentă.

Maria Palaria este o fostă ucenica a meşterului plarier nea Nicu, cel mai bătrân pălărier din Bucureşti care si la 90 de ani lucrează.

În urmă cu cativa ani Maria Dumitrache era asistentă într-un cabinet stomatologic. 

Acum, la 25 de ani, Maria Dumitrache face pălării pe care le vinde în Franţa, Italia şi Germania chiar şi cu 400 de euro.

biografia maria palaria preturi pe masura talentului

Cu prilejul unui eveniment artistic desfasurat într-o galerie din centrul Bucureștiului unde a expus pictorul Marcel Thiele și a cântat la clape compoziții de jazz Johnny Bica, Maria Pălăria a făcut o demonstrație, realizând în doar 3 minute o frumoasă pălărie de fetru.

De obicei durează ceva mai mult, însă de această dată pălăriera a oferit varianta scurtă. Chiar și așa, ceea ce a făcut a fost spectaculos: după ce a decupat de jur împrejur borul cu un cutter special, Maria a incendiat la propriu pălăria. 

Acest procedeu de "flambare" îi conferă plariei un aspect de vechi, ușor uzat, dar foarte șic și foarte căutat de cei care poartă asemenea accesorii.

Maria recunoste că au existat momente mai grele și asta pentru că, pe lângă atelier unde lucreaza pălăriile și se simte în lumea ei, mai este și partea de marketing unde nu este foarte pricepută, dar ușor ușor începe să învățe și latura aceasta.

„Maria Pălăria”, călătoreste foarte mult. În ultimul an, în fiecare lună a avut câte o nouă destinație.

Asta a ajutat-o să cunoasca oameni noi, să îsi faca contacte și relații, să descopere noi suflete, noi locuri de care să se lase inspirată. 

„Maria Pălăria”, a început chiar să ia și materiale cu imprimeuri specifice zonelor vizitate. 

A observat ca cele din Africa de Sud și Thailanda sunt absolut fascinante, a avut mare succes cu ele.

Pe Maria Palaria o puteti gasi pe atat pe Facebook cat si pe Instagram!