RECENZIE: Cum sa cresti un copil cu ADHD. O carte despre Copilul tau neatent și hiperactiv?

Sa ne facem o parere despre o carte speciala pentru copii speciali: "Cum sa cresti un copil cu ADHD. 10 lectii pe care nu le poti invata de la medici."

Aceasta este o carte esentiala din categoria despre psihologia copilului si dezvoltarii si desigur o interesanta carte de parenting in limba romana. (VEZI PRETUL SI OFERTELE!)

Acest volum pe care este bine sa nu il evitati face parte lucarile stiintifice ale lui Vincent J. Monastra, psiholog clinician, care este cercetator in neurofiziologia copiilor cu ADHD si lucreaza la o clinica din New York specializata in tulburarile de atentie.

ADHD - sau Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie - se manifesta prin agitatie extrema sau lipsa de atentie accentuata.

Acestea sunt o parte dintre simptomele care pot afecta viata copiilor cu ADHD, daca nu sunt tratate prin terapie comportamentala, dar si multa rabdare si întelegere.
Pareri cum sa cresti un copil cu ADHD 10 lectii pe care nu le poti invata de la medici

În România însa, copiii cu ADHD sunt marginalizati sau chiar exclusi din scoli, din lipsa de pregatire a multor cadre didactice.

ADHD e o tulburare hiperkinetică cu deficit de atenție, mai prezentă la băieți decât la fete și, spun unii, supradiagnosticată (adică nu toți copiii obraznici au realmente ADHD... unii sunt pur și simplu scăpați de sub control, nu e ceva biologic în neregulă cu creierul lor).

Tehnicile psihologice presupun imbunatatirea atentiei, a concentrarii si a controlului comportamentului, iar ele trebuie imbinate cu o nutritie echilibrata si o medicatie adecvata.

Dupa cum spuneam, cartea "Cum sa cresti un copil cu ADHD" este utila atat parintilor, cat si educatorilor, pediatrilor, psihologilor scolari si terapeutilor.

Insa dupa cum merg lucrurile in Romania, partea cu psihologii scolari... pare o realitate foarte indepartata.

Copilul tău este neatent și hiperactiv? Răspunde obraznic, este încăpăţânat și face doar ce-l taie capul?

Specializat în tratarea copiilor și adolescenţilor cu ADHD, psihologul Vincent Monastra îţi oferă un plan în 10 lecţii pentru a-ţi "îmblânzi" copilul hiperactiv.

Vindecarea implică o nutriţie echilibrată, o medicaţie adecvată, precum și tehnici psihologice pentru îmbunătăţirea atenţiei, a concentrării și a controlului comportamentului. 

Bine documentată, cartea "Cum sa cresti un copil cu ADHD. 10 lectii pe care nu le poti invata de la medici." este utilă nu doar părinţilor, ci și medicilor pediatri cat si psihologilor școlari.

Cuprins "Cum sa cresti un copil cu ADHD. 10 lectii pe care nu le poti invata de la medici."

Introducere

1. Nu este adevărat că toată lumea are un pic de ADHD!
2. Nu părinții sunt cauza ADHD, ci genele!
3. Medicamentele nu vindecă ADHD, dar pot ajuta!
4. Nutriția chiar contează
5. Elevii cu ADHD au dreptul la ajutor la școală
6. Copiii au nevoie de un motiv pentru a învăța
7. Vă veți rătăci fără un plan de lecție
8. Temperamentul o fi el moștenit… dar… controlul emoțional se învață
9. Dacă țipi, nu te ajută la nimic
10. Și părinții sunt oameni!
11. Nu e ușor

Gânduri la final
Lecturi suplimentare
MAI POTI CITI