Pareri "Nu ma atinge-ma" de la "gibonul" Dan Negru la "calamitatea" lui Peter Bradshaw.

Cea de-a 68-a editie a galei Festivalului de Film de la Berlin s-a încheiat prin decernarea marelui premiu, Ursul de Aur, regizoarei Adina Pintilie, recompensata pentru lungmetrajul "Nu ma atinge-ma".

Filmul scris, regizat si produs de Adina Pintilie este coprodus de Bianca Oana si Philippe Avril. Filmul este o coproductie România / Germania / Cehia/ Bulgaria / Franta, iar, în 2012, proiectul a fost selectionat pentru Atelierul sectiunii Cinéfondation de la Festivalul de la Cannes.

Insa de aici incolo incepe scandalul.

Dan Negru, intr-o postare despre filmul  "Nu ma atinge-ma" aka "Touch Me Not" a indraznit sa afirme pe contul sau de pe o retea de socializare:  „Băgați-vă „Ursul de aur” în fund! Dacă aș posta aici imagini din film, FB mi-ar dezactiva contul.  ... toți „Urșii de Aur” fac săli goale de cinema, filme ieftine cu curve și înjurături vândute fraierilor drept artă. Pe piața liberă sunt falimentare, n-au public...."

pareri critice film nu ma atinge-ma touch me not
Adina Pintilie Biografie cinematografica
Acest punct de vedere, exprimat in mod democratic, avea sa ii aduca lui Negru o avalansa de reprosuri si injurii. Toate venite din partea unor "specialisti" in cinematografie.

Producătorul de film Oana Giurgiu a comentat : „Pe dl Dan Negru ăsta îl urmăream cu mult interes pe când făcea emisiuni la TVR Timișoara, cât despre emisiunile lui de când a venit la Capitală, poate să și le bage-n cur liniștit, pe toate, din păcate”.

Florin Lăzărescu, coscenarist al filmului „Aferim!”, premiat cu un Urs de Argint: „Faptul că Dan Negru – ca și alții din teapa lui – e doar un gibon care-și distrează publicul băgându-și degetul în cur și apoi mirosindu-l părea o evidență pentru orice om cu un coeficient de inteligență peste al primatei respective..."

Adevarul este ca acesti "cineasti" emeriti ai Romaniei nu reusesc sa faca niciun ban sanatos cu filmele lor premiate. Filme care raman intr-un final doar cu premiile... insa desigur, noi facem arta, nu ne intereseaza banii, numarul de spectatori.

Ca de aia de la Hollywood o ard cu Premiile Oscar insa... ignora sa spuna ca tot aia urmaresc hamesiti saptamanal topul celor mai mari incasari ale blockbusterelor.

Insa Dan Nergu pare sa nu fie singurul care are o parere proasta despre fimul "Nu ma atinge" .

Peter Bradshaw, critic de film al ziarului "The Guardian" are un titlu si mai tare: "Berlin 2018: shallow, silly Golden Bear winner Touch Me Not is a calamity for the festival".(AICI)

Ups... cum asa? Vai nu apreciaza Bradshaw aceasta super-mega capodopera semnata de Adina Pintilie??? Se pare ca nu. 

Iata ce scrie criticul britanic despre filmul "Nu ma atinge-ma".

"... e un film atât de prost încât provoacă stinghereală. E cumplit de mediocru, infatuat și plin de clișee referitoare la orientările sexuale alternative...

Eu cred că ascensiunea nefastă a acestui film, în detrimentul altor pelicule, mai bune, este ceva foarte berlinez.... Este un festival care, într-un fel, reușește să promoveze cele mai plicticoase și mediocre filme participante la concurs, lăsând operele de calitate să fie dezvăluite aproape accidental.

O parte din mine îi dorește Adinei Pintilie succes cu filmul ei – însă caracterul jenant de stupid și egocentrismul acestui film au fost tare deprimante..."

Daca vreti sa va faceti singuri o parere despre filmul trebuie sa asteptati cuminti sa il puteti vedea in cinematografele din mall-uri. 

Nu cautati "Nu ma atinge-ma" pe torrente ca nimeni nu si-a batut capul sa il pirateze!
MAI POTI CITI