ASTEROIDUL Oumuamua o navă spațială extrateresta? Parerea generala ca nu e OZN.

Inainte de a vedea parerile oamenilor de stiinta despre Oumuamua va spunem ca ceea ce a atras atentia cercetatorilor este forma lunguiata, subtire, ca de tigara, care nu seamana deloc cu asteroizii si cometele pe care cercetatorii le-au vazut ca facand parte din sistemul nostru solar.

Imediat dupa descoperirea sa, alte telescoape de pe glob au inceput sa studieze asteroidul Oumuamua, pentru a-i determina caracteristicile fizico-chimice.

Andrew Siemion, director al Centrului de Cercetare SETI de la Berkeley, spune că asteroidul poate fi considerat extraterestru pentru că provine dintr-un alt sistem solar.

Forma alungită a obiectului Oumuamua, cu o lungime de câteva sute de metri şi cu o viteză de peste 300.000 de kilometri pe oră, alături de faptul că nu este legat gravitaţional de Soare, a ridicat o problemă la  care savanţii de la SETI au venit cu un posibil răspuns: obiectul poate fi o navă spaţială care aparţine unei civilizaţii extraterestre.

Asteroidul Oumuamua, care are o lungime de 400 de metri si care inseamna mesager in limba hawaiana, a fost descoperit in 19 octombrie de telescopul Pan-STARRS1 situat in Hawai.

Motivul pentru care asteroidul Oumuamua a ridicat semne de întrebare pe oamenilor de știință este în special formă lui ciudată.

Se stie ca de obicei, asteroizii sunt rotunzi, nu alungiți. Totodată, Oumuamua nu lasă în urmă un nor de praf, cum se întâmplă cu alți asteroizi.

Descoperirea lui Oumuamua, descrisă în publicaţia Nature, marchează prima identificare a unui obiect interstelar şi poate însemna că astfel de obiecte se mai întâlnesc şi în alte părţi ale Sistemului nostru Solar.

Semnalele electromagnetice ar fi fost dovadă folosirii unei tehnologii, prin urmare Oumuamua nu ar fi fost un simplu asteroid.

Din păcate însă (sau din fericire!), până acum oamenii de stiinta nu au putut detecta niciun semnal de acest tip, ceea ce ii face pe cercetatori sa fie de parere ca acest obiect NU este o nava spatiala ci o formatiune naturala, chiar daca exotica.