Prin ochi de BEBE, serie unica de CARTI pentru stimularea dezvoltarii bebelusului!

Seria de carti 'Prin ochi de bebe' este un concept inovator lansata de curand in Romania de compania Sierra Madre, si care cuprinde trei cărți în format clasic (Melcul, Zmeul, Furculița & Lingură) și o carte pliabilă care poate fi desfășurată pe pătuț sau pe păturică (Armonica), toate adresându-se familiilor cu copii cu vârste cuprinse între 0-12 luni și având ilustrații în culorile alb — negru și alb-negru-roșu.

Conceptul acestor carti super-speciale se bazează pe o serie de cercetări științifice care arată cum contrastele alb — negru sunt cele mai puternice și mai ușoare combinații de culori pe care un copil le poate recunoaște încă din primele luni de viață.

Utilizarea acestor contraste stimulează curiozitatea și activitatea creierului copilașilor cu vârsta între 0-12 luni, contribuind la o dezvoltare vizuală mai rapidă și o mai mare claritate mentală.

Studiul Daggett anel Cobble din 2008 a demonstrat ca bebelusii sunt atrasi de contraste vizuale, astfel imbunatatindu-se atentia.

pareri forum carti prin ochi de bebe

S-a constatat ca diferite culori stimuleaza sau reduc productia de hormoni cand interactioneaza cu sistemul endocrin.

Sierra Madre este un Start-Up înființat în Polonia, la Varșovia, în anul 2011, ca editură de cărți și alte materiale educative pentru copii.

Faima editurii a fost clădit pe aplicarea practica a multor idei inovatoare pentru dezvoltarea copiilor, susținute de medici, psihologi și alți specialiști din domeniu.

În Polonia cărțile cu contrast ridicat au ajuns să fie nelipsite din trusoul bebelușului — fiind printre cele mai fancy cadouri.

Setul de cărți se adresează familiilor care doresc să-și susțină copiii în dezvoltarea lor emoțional cognitivă, dar mai ales ajută întreaga familie să perceapă lumea prin ochii noului venit în familie.

Intr-un final, putem spune ca suntem de parere ca seria de carti speciale Prin Ochi de Bebe permite părinților să înțeleagă mai bine cum bebelușul vede și percepe lumea, astfel putând fi alături de el într-o manieră mai empatica, ceea ce pune o bază solidă în dezvoltarea psihică și relațională a copilului.