O reteta traditionala de MURATURI, adevarate medicamente pentru sanatate.

Murăturile sunt adevărate medicamente pentru sănătate. Preparate corect, cu sare și apă, fără oţet și zahăr, acestea ajută la buna funcţionare a organismului.

Prin procesul de fermentare, legumele murate dau naștere unor bacterii sănătoase care ajută la reglarea microflorei și la întărirea imunităţii organismului.

Consumul murăturilor atenuează alergiile și are efect anticancerigen deoarece diminuează inflamaţiile în corp.

O reteta traditionala de muraturi trebuie sa contina neaparat si plante condimentare, seminte de mustar, marar, usturoi schinduf, hrean, crengute de visin etc.

În trecut, mai toate gospdăriile pregăteau butoaie cu varză murată pe care o consumau pe parcursul iernii și o foloseau în special pentru prepararea sarmalelor de Crăciun. Din păcate, tradiţia nu mai este la fel de puternică.
reteta traditionala de muraturi beneficii

Totuși, varza murată are o mulţime de beneficii pentru sănătate.

Datorită conţinutului mare de vitamina C întărește sistemul imunitar și deoarece este bogată în fibre și minerale varza murata ajută la buna funcţionare a digestiei, prevenind constipaţia. 

Mai mult chiar, varza murata este ideală în curele de slăbire, ajutând la detoxifierea organismului.

Datorită conţinutului mare de acid lactic, murăturile sunt excelente pentru ameliorarea problemelor digestive, precum ulcerele sau gastritele.

Find bogate în antioxidanţi, fibre și substanţe hepatoprotectoare, murăturile ajută și la detoxifierea  ficatului. Consumate în sezonul rece, ajută la prevenirea răcelii sau a gripei. 

Aceasta datorită enzimelor și antioxidanţilor pe care le conţin, ce au proprietăţi imunostimulante.

Reteta traditionala de Castraveţi muraţi rapid

Îţi dezvăluim o reţetă rapidă de muraturi pentru care ai nevoie de următoarele ingrediente:
  • castraveţi, mărar verde, mărar uscat, cimbru, o felie de pâine; 
  • pentru soluţia salină: apă, sare neoidată (două linguri de sare grunjoasă la fiecare litru de apă).

Alege castraveţii mici, taie-i la ambele capete și așază-i într-un borcan de sticlă sau într-un bidon
de plastic.

Pune mărar verde și uscat și o mână de cimbru. Deasupra lor torni apă sărată caldă. Secretul este să se adauge la final o felie de pâine.

Se lasă la cald, cam la 20 grade Celsius. Dacă vrei să ţină mai mult, nu tai capetele și adaugi în saramură și un conservant.
MAI POTI CITI