Mihai Fifor Biografia unui antropolog propus ministru al Apararii in Guvernul Tudose.

Vom avea ministru la Aparare, si nu orice ministru, ci un filosof cu doctorat in antropologie sociala. O fi bine, o fi rau, vom trai si vom vedea.

Conform biografiei oficiale Mihai Fifor (nascut in data de 10.05.1970) si-a inceput cariera profesionala in anul 1994, ca cercetator stiintific principal la Institutul de Cercetari socio-umane "C.S. Nicolaescu-Plopsor" din Craiova, unde a lucrat pana in 2001.

Intre anii 2001-2005 Fifor a condus Centrul judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale din judetul Dolj, iar apoi, timp de patru ani, a fost manager al Muzeului Olteniei din Craiova.

Mihai Fifor este licentitat in Filosofie, terminand in 1994 Facultatea de Litere si Istorie a Universitatii Craiova.

Mihai Fifor mai are un master in literatura romana, iar din anul 2003 a devenit doctor in antropologie sociala, tot la Universitatea Craiova.
mihai fifor wiki biografic ministrul apararii

Ulterior, Fifor a urmat un masterat in Managementul Afacerii Publice la SNSPA (2007), iar in 2009 a studiat Managementul afacerilor interne, la Colegiul National de Afaceri Interne al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

In anul 2009 Fifor a urmat studii pentru "Securitate si buna guvernare" la Colegiul National de Aparare.

Fifor a fost seful comisiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, presedintele Comisiei senatoriale pentru regulament, precum si membru in Comisia senatoriala pentru politica externa.

Mihai Fifor a fost presedintele Comisiei  pentru Transporturi si Energie si secretar de stat in Ministerul de Interne in 2009 si in 2012, in guvernul Ponta.

Daca aceasta este activitatea propesionala si academica  a lui Fifor, sa vedem si cum stau cu averea... adica cu declaratia de avere.

Potrivit declaratiei de Avere, senatorul Mihai Fifor detine o casa in Isalnita, Dolj, nu are nici un teren si conduce o Dacia Logan din 2015.

Nu detine bunuri pretioase, are in doua conturi depozite de aproape 59.000 de lei si actiuni la Fondul Proprietatea cu o valoare de circa 119.000 de lei.

Fifor are un credit ipotecar de 17.000 de euro si un credit auto de circa 10.000 de euro.

Inafara de venitul de la Senat (64.000 lei) si de la Fondul Proprietatea (7.000 lei), Fifor a mai incasat in anul 2015 si venituri din despagubiri de la ANRP (100.000 de lei).

Toate bune si frumoase, insa sa nu uitam ca in data de 15 iulie 2015,  presedintele Iohannis a respins propunerea premierului Victor Ponta privind numirea lui Mihai Fifor in functia de ministru al Transporturilor, motivand ca acesta nu detine expertiza si experienta manageriala necesare gestionarii domeniului complex al transporturilor!
MAI POTI CITI