Programul Zilei Marinei 2017 incepe in data de 12 august cu Ziua Porților Deschise.

Si in 2017 Forțele Navale Române au pus la cale mai multe evenimente pentru a celebra Ziua Marinei Romane (15 august), o zi speciala si deosebit de importantă pentru oamenii care și-au dedicat viețile și carierele mărilor și oceanelor lumii.

Programul complet al manifestarilor desfasurate la Constanta de Ziua Marinei nu a fost inca dat publicitatii. Insa primele informatii oficiale au aparut.

Asadar, seria manifestărilor începe în 12 august 2017, când are loc Ziua Porților Deschise. 

Fregatele, elicopterul Puma Naval, submarinul Delfinul, corvetele, navele purtătoare de rachete, dragoarele maritime, vedetele blindate fluviale, precum și alte nave militare şi echipajele acestora îşi vor aștepta vizitatorii, începând cu ora 09.00, în Portul Militar Constanţa. 

Publicul participant se va putea bucura de expoziţii de tehnică, armament şi echipamente militare, iar instituțille de învățământ militar de marină vor prezenta ofertele lor educaţionale și beneficiile alegerii unei cariere de marinar militar.
program ziua marinei 2017 constanta mangalia galati bucuresti

Trei zile mai târziu, în 15 august 2017, tot de la ora 9.00, marinarii militari au pus la cale demonstrații de zile mari și parade impresionante care se vor incheia la fel ca in fiecare an cu  un impresionant spectacol de artificii și retragerea cu torțe a marinarilor militari pe traseul Vraja Mării – Cazino – Comandamentul Flotei – Piața Ovidiu – Miga – Prefectura Constanța.

In schimb, Ziua Marinei 2017 la Galati se va desfasura în zilele de 13 si 15 august 2017. În prima zi va fi organizat un concurs de pescuit  - „Cupa Familiei” si o expozitie cu profil pescaresc (barci, echipamente, unelte si/sau accesorii de pescuit pentru agrement), în data de 13 august 2017. 

Pe data de 15 august, începând cu ora 9.00 pe Faleza Inferioara, în dreptul Hotelului Vega din Galati se va da startul pentru cursa de canotca 10+ 1 ”România naturala vazuta din barca”, ia pe parcursul întregii zile se vor desfasura jocuri marinaresti, un program muzical pentru copii si concerte sustinute de Andreea Antonescu, What`s Up si INNA. Seara se va încheia cu focuri de artificii.

Ziua Marinei Romana a fost sarbatorita pentru prima data la 15 august 1902. 

La acea data, evenimentul a fost marcat în Portul Constanta, la bordul crucisatorului Elisabeta, în prezenta ministrului de razboi Dimitrie A. Sturdza si a tuturor ofiterilor Diviziei de Mare. 

De asemenea, pe faleza Cazinoului din Constanta au fost organizate ample manifestari, spectacole în aer liber si jocuri de artificii.