Medicii ortopezi de la Spitalul Marie Curie PARERE proasta despre Gheorghe Burnei.

Un grup de medici ortopezi de la Spitalul Marie Curie isi exprima public dezacordul de a colabora in vreun fel cu medicul Gheorghe Burnei si cu atat mai mult de a lucra sub indrumarea acestuia.

Scrisoara a fost data publicitatii la cateva zile dupa ce Tribunalului Bucuresti a hotarat ca medicul ortoped Gheorghe Burnei, acuzat ca a luat mita si ca a facut experimente pe copii la Spitalul Marie Curie, se poate intoarce sa profeseze în unitati medicale de stat.

Doctorul Burnei a declarat ca decizia de vineri a Tribunalului este o prima dovada ca adevarul iese la iveala si ca are incredere ca i se va face dreptate atat lui, cat si tuturor doctorilor sau asistentelor, care pot fi acuzati in orice moment de luare de mita.

Insa acum, dupa acesta decizie a instantei, o mana de medicii ortopezi de la Spitalul Marie Curie din Bucuresti au semnat o scrisoare adresata managerului spitalului si Comisiei de etica, in care isi expima dezacordul fata de o eventuala revenire in unitatea medicala a doctorului Gheorghe Burnei.

pareri medici ortopezi doctorul burnei

Acestia considera ca traiesc intr-un stat de drept in care actul de justitie trebuie respectat cu strictete, insa in acelasi timp ii ingrijoreaza profund consecintele pe care aceasta hotarare judecatoreasca le va avea asupra lor si asupra sectiei in plan profesional, moral, de imagine si de adresabilitate.

Medicii semnatari ai scrisorii il acuza de asemenea pe Gheorghe Burnei de faptul ca a condus in mod discretionar sectia de Ortopedie a unitatii medicale.

Ca mai toate resursele umane si materiale de care dispunea sectia de ortopedie erau folosite aproape in exclusivitate pentru propriii pacienti, ceilalti medici neprimind spatiu in programul operator, acces la materiale si aparatura.

Mai mult chiar, doctorul Burnei este acuzat si ca si-a folosit autoritatea in sensul obstructionarii medicilor tineri in a efectua interventii chirurgicale prin care sa isi poata confirma nivelul de performanta.

Asdar 'lupii tineri' nu il mai vor pe Burnei in preajma lor pentru ca din cauza lui nu se puteau afirma profesional.

Intrebarea care reise de la sine este: daca acesti medici tineri erau atat de buni in meseria lor si se simteau marginalizati, de ce nu au ales sa isi dea demisia si sa isi gaseasca un alt spital care se le poata oferi ceea ce la Marie Curie nu primeau?

Sau de ce nu au protestat atunci la modul in care o fac in acest moment?