Psiho-analiza Mihai Tudose emotii si personalitate desprinse din declaratiile publice si studiate de AI.

Ce se intampla atunci cand iei cateva declaratii (mai importante) ale Primului Ministru Mihai Tudose si le introduci intr-un algoritm de "sentiment analysis"?

Ei bine se intampla "chestii" interesante, chiar foarte interesante. Asadar, sa vedem cum il percepe "masina" pe Mihai Tudose dupa ce a analizat cateva dintre faimoasele sale declaratii, inclusiv pe cea "Pana una-alta, eu sunt prim-ministru si eu dispun, da? Cat sunt eu prim-ministru, ramane cum am stabilit ieri..."

Dupa aceasta declaratie recenta facuta de Tudose in fata jurnalistilor, majoritatea analistilor politici de prin televiziuni, din online si presa scrisa au tras concluzia ca aceasta este o iesire nervoasa, un act de forta si de determinare.

Sa vedem cum suna doar cateva dintre titlurile cele mai sugestive pe aceasta tema:
  • Tudose, mesaj cu bataie lunga: "Pâna una-alta, eu sunt prim-ministru si eu dispun" - Digi24 
  • Mihai Tudose îi pune la punct pe criticii din PSD: Pâna una-alta, eu sunt prim-ministru si eu dispun, da? - Adevarul 
  • Tudose, iritat: Domnule, pâna una-alta, eu sunt prim-ministru si eu ... - www.ziaruldeiasi.ro
Am luat aceasta declaratie, impreuna cu alte cateva, din care la prima vedere transpare aceeasi iritare, nervozitate si atitudine directa si iata ce am aflat de la AI (inteligenta artificiala).

In primul rand ca din toate spusele lui Tudose emotia cea mai reprezentativa este Fericirea (Joy). Ca si stare emotionala aceasta exprima un sentiment de bunastare, de siguranta si multumire.

Este drept ca AI a decelat si o cantitate de Mahnire (Sadness), care ca si emotie denota o persoana care se simte pusa intr-o stare de dezavantaj, insa fata de prima o regasim intr-o cantitate mai mica.


mihai tudose stil lingvistic

Trecand mai departe, stilul lingvistic, sau modul in care se exprima Tudose ne arata conform analizei algoritmului AI o persoana analitica si increzatoare. Mihai Tudose omul analitic... ceea ce nu ne surprinde, tinand cont ca este printre altele si maestru de sah.

mihai tudose analiza psihologica tendinte sociale

Din punct de vedere al tendintelor sociale AI-ul l-a clasificat pe Mihai Tudose ca fiind o persoana Deschisa, Constiincioasa si Sensibila la mediul care il inconjoara.

Mihai Tudose este caracterizat de AI ca fiind o persoana putin extrovertita si care nu vrea sa se faca agreabila. La fel cum jocul de sah nu este un joc de echipa, la fel si lui Tudose ii place sa joace singur, dupa capul lui, si nu in echipa si putin ii pasa de "gura lumii".

O fi bine... o fi rau... asta "masina" nu a mai putut sa ne spuna! 

Insa concluzia este ca Tudose este perceput eronat de catre mass media care, voit sau nu, incearca sa ii creeze o imagine de om dur si imprevizibil care reactioneaza impulsiv.Comentariile sunt inchise