Pareri beneficii Ceai de Afine de la afectiunile vasculare la probleme sanguine.

Sa ne facem o parare despre afine, aceste fructe ignorate, dar care aduc mari benefecii asupra sanatatii umane, fie ca sunt consumate crude, sub forma de sirop sau ceai.

Afinele contin flavonoide, antocianine si glucochinina, care ajuta la prevenirea sau tratarea afectiunilor vasculare sau problemelor sanguine precum venele inflamate (varicele), tromboza venoasa, angina, fragilitatea capilarelor etc.

Frunzele de afine sunt eficiente in tulburari de circulatie, diabet, boli hepatice, boli urinare, boli reumatismale, guta - ceaiuri sau infuzii.

Fructele de afine au benefecii in: enterocolite, diaree, hemoroizi, oxiuroza, tulburari ale acuitatii vizuale, cistite, stari inflamatorii ale aparatului respirator sau digestiv, ateroscreloza.

Pentru uz extern fructele de afin se folosesc in faringite, stomatite, candidoze bucale si afte, se va face gargara cu suc sau tinctura de afine diluata.
pareri beneficii ceai de afine si sirop

Se fac clisme in caz de hemoroizi cu infuzie de afine. Datorita proprietatilor antiseptice si antibacteriene afinul  se utilizeaza si in caz de eczeme sau cuperoze.

Se pot macera doua linguri de frunze de afin si se vor bea 2 cani pe zi (se vor tine la macerat timp de 6 ore).

Ceaiul de afin este antidiareic, folosit in cazul enterocolitelor de fermentatie si putrefactie. Se foloseste in cresterea acuitatii vizuale.

Plecand de la observatia ca in urma consumarii de fructe de afin ochiul se adapteaza mult mai usor cand trece de la lumina la intuneric.

S-a demonstrat in mod stiintific faptul ca daca, intr-o eprubeta in care se afla colibacili, se toarna suc de afine, acest suc va neutraliza bacteriile in 24 de ore.

Siropul de afine este racoritor si vitaminizant, cu un continut bogat de vitamina A si C. Siropul mai contine acizi organici si saruri minerale, avand un efect tonic, mai ales in cazul copiilor si femeilor insarcinate. 

Siropul de afine este benefic pentru combaterea stresului si starilor de astenie si este eficient in cazuri de convalescenta.

De aceea consumul regulat de suc de afine - cel putin un pahar pe zi - elimina factorii de risc ce ar putea conduce la infectii urinare.

Cutia de ceai afine are pretul de aproximativ 5 lei, contine 20 de pliculete a cate 2 g fiecare. Are in compozitie pe langa afin, si hibiscus (intalnit des in combinatii de acest fel), si este folosit sub forma de infuzie ca hipoglicemiant activ, astringent, bacteriostatic.

Pentru uz intern pe cutie scrie ca ceaiul de afine are urmatoarele efecte:
  • hipoglicemiant activ diabet, 
  • diuretic si dezinfectant al tubului urinar, 
  • antidiareic, 
  • antihemoragic.
MAI POTI CITI