Machiaj - trucuri de frumusete la indemana oricarei femei.

Trucuri simple pentru un machiaj reusit. Mici sfaturi si tehnici de machiaj profesional la indemana oricarei femei.

1. Machiaj DACA OCHII TAI AU FORMA Rotunda

Varianta 1: subliniaza linia genelor de pe pleoapa superioara cu un dermatograf negru si incearca acelasi lucru pentru genele pleoapei inferioare, dar spre partea de interior a acesteia. Apoi aplica umbre gri pe pleoapa superioara si in exteriorul liniei genelor inferioare, inainte de a folosi mascara.

Varianta 2:aplica o nuanta deschisa pe toata pleoapa, apoi traseaza un “V” de culoare mai inchisa la unghiul extern al ochiului. Nu adopta acest machiaj daca ai ochii departati.

2. Machiaj DACA OCHII TAI AU FORMA Alungita

Varianta 1:se recomanda un look asemanator anilor "50-60". Nuanta cea mai deschisa se aplica sub spranceana. Cea intermediara se utilizeaza pentru pleoape, inclusiv pentru pliu, se estompeaza spre
Tehnici Machiaj  trucuri de frumusete simple
exterior, la coada ochiului. Foloseste nuanta cea mai inchisa pentru contur. Poti marca pliul pleoapei cu ea, pentru ca ochii sa capete aspect de migdala. Nu te machia asa daca ai ochii mici.

Varianta 2: foloseste un dermatograf negru si scoate in evidenta marginile exterioare ale pleoapei superioare (deseneaza o codita). Utilizeaza mascara doar pentru genele superioare.Oblica

Foloseste tus negru pe toata linia genelor pleopei superioare. Adauga o umbra inchisa si pe linia de jos a genelor. Fardul de ochi trebuie sa aiba o nuanta mai deschisa, iar mascara se utilizeaza doar pentru partea de sus.

Creionul dermatograf poate fi prea puternic in cazul tau. Incearca sa dai stralucire ochilor prin folosirea unei umbre mate, deschise la culoare, de-a lungul pleoapei. Revino peste marginile ei cu o umbra, intr-un ton mai inchis. Foloseste mascara de lungire pentru genele pleoapei superioare.Pentru ochii mici si apropiati:

Cu nuanta deschisa acopera pleoapa pana la spranceana. Aplica nuanta intermediara pe treimea externa a pleoapei, in forma triunghiulara, prelungind-o, in pliu, si pe pleoapa inferioara. Contureaza ochiul cu nuanta cea mai inchisa. Foloseste tonuri calde, naturale si aplica anticearcan pentru ca ochii sa nu para obositi.

Modul cel mai obisnuit de a te machia:

Nuanta deschisa mareste ochiul (perfect pentru ochii mici) si se aplica sub spranceana si pe pleoapa mobila.

Nuantele inchise atenueaza efectul pleoapelor cazute sau al arcadelor proeminente si trebuie folosita pentru contur. Utilizeaza nuanta intermediara in pliul pleoapei si estompeaza catre arcada. Acest tip de machiaj este adoptat de multe vedete.

3. Machiaj PENTRU BUZE Subtiri
Contureaza-le cu un creion special si aplica ruj in aceeasi nuanta (sau de culoare foarte apropiata). Evita nuantele prea inchise, pentru ca pot fi “agresive” pentru buzele tale finute.

4.Machiaj PENTRU BUZE Mici
Se recomanda evitarea rujului. Incearca mai bine un fard de obraz cu particule sclipitoare, pentru obtinerea efectului de papusa. Fardul de obraz nu rezista prea mult, asa incat incearca sa il fixezi cu putina crema.

5.Machiaj PENTRU BUZE Pline
Concentreaza culoarea rujului inspre mijlocul buzelor. O poti face in doua moduri:
a) te folosesti de pensula sau deget pentru a estompa marginile;
b) aplici rujul uniform pe ambele buze, apoi insisti pe partea din mijloc. Alta varianta ar fi sa folosesti un simplu gloss.

6. Machiaj daca FATA TA ESTE Patrata
Aplica fond de ten de culoare mai inchisa de la mandibula, pana sub pometi si spre lobii urechilor (imagineaza-ti un triunghi). Scoate pometii in evidenta cu blush-crema, in nuante naturale.

7.Machiaj daca FATA TA ESTE Ovala
Machiaza fruntea si barbia cu fond de ten mai inchis. Ti se recomanda un machiaj traditional: pudra in nuanta roz de-a lungul si dedesubtul pometilor. Poti combina fardul de obraz cu pudra transparenta, pentru o tusa finala discreta.

8. Machiaj daca FATA TA ESTE Ascutita
Foloseste o nuanta mai inchisa de fond de ten pe varful barbiei, estompand pana la jumatatea mandibulei. Aplica blush-ul in forma circulara si nu folosi pudra pe deasupra, pentru ca obrazul va parea patat.

9. Machiaj DACA FATA TA ESTE Rotunda
Utilizeaza pudra bronzanta de-a lungul pometilor, pe barbie si la radacina nasului. In plus, o umbra de auriu pe pleoape iti va lumina toata fata.