Tolo despre secta Dang, Gyuri Pascu si pulverizare in lumina din Spiritual Human Yoga.

Bine sau rau, util sau nu, site-ul lui Catalin Tolontan publica astazi un articol despre legaturile pe care le avea Gyuri Pascu si o secta mai putin cunoscuta publicului larg din Romania si anume, cultul maestrului Dang.

Cu milioane de ademti in una din patru tari ale lumii, cultul maestrului Dang se regaseste sub mai multe nume: Spiritual Human Yoga (SHY), Universal (and) Human Energy.

Astazi secta maestrului Dang e prezenta predominant sub numele de Mankind Enlightenment Love (MEL).

Inainte de orice diascutie trebuie sa stiti ca justitia din Europa a vanat vreme de peste un deceniu cultul lui Dang.

Autoritatile din statele occidentale o considera o secta periculoasa în special prin practicile periculoase din domeniul ingrijirii sanatatii si prin fraudarea financiara a adeptilor.
biogrfia daniela maria marin gyuri pascu si dang

Se pare ca fosta sa sotie, Daniela Maria Marin a fost cea care l-a "initiat" pe Gyuri in aceasta miscare spirituala controversata care isi invata adeptii ca prin anumite practici ezoterice vor deveni supraoamenii care vor fi transportati de catre salvatorii intergalactici in paradisuri inimaginabile (cel putin asa scrie Tolontan, fara a cita sursa).

Intr-o postare de pe blogul sau aceasta scria pe 3 octombrie 2016:"... Spiritul Gyuri n-a murit. S-a eliberat! Asta as vrea sa fie clar tuturor. Da! S-a eliberat din uratul asta pe care-l mentinem cu totii în viata zilelor noastre..."

Acum disputa legata de miscarea spirtuala a lui Dang si faptul ca este posibil ca Gyuri sa fi ignorat anumite sfaturi medicale... greu de spus. Tot ce stim este faptul ca fosta sotie a lui Gyuri a declarat la un moment dat ca artistului îi era teama de medici si ca, în afara de anul 2003, acesta nu îsi mai facuse analizele pana în 2010.

"Inainte de 2003, prin 1998 l-am rugat si am ajuns sa ma si cert cu el din acest motiv, iar in iulie 1999 i-am spus ca daca nu merge la doctor, cu mine a terminat-o. Nimic nu l-a convins...." a scris Daniela Maria Marin.

De aici nu reise de loc ca "practicile" spirituale i-ar fi interzis lui Gyuri Pascu sa mearga si sa faca un consult medical de specialitate.

Asadar, titlul pompos, pus pe www.tolo.ro, "Gyuri Pascu frecventa un cult ostil medicinei moderne" este intr-un fel inducator in eroare (intentionata sau nu).

In istoria cultului lui Dang a existat o singura acuzati de fals, uz de titluri academice false, practica ilegala a medicinei, in procesul din 2005. In rest gruparea lui Dang a fost gasita vinovata mai ales de indoctrinarea adeptilor pentru scopuri financiare.

Desigur doctrina acestei secte moderne este rezumata in urmatoarele cuvinte: “Every human being, rich or poor is entitled and must have an opportunity for their illnesses to be treated and Universal Energy Healing is the most realistic supplementary treatment method which is able to reduce the Government’s health budgets and effectively protect the people’s health disregarding their financial capacity.”" (LUONG MINH DANG Open International University of Complementary Medicines, Colombo, Sri Lanka, November 2002)

Adevarul este ca Dang a facut o miscare spirituala eclectica amestecand elemente din crestinismul ezoteric cu elemente de budism si cu tehnici din Reiki. Si in Reiki se pune accentul pe energia universala dar nicaieri nu se condamna medicina.

Si nu , Spiritual Human Yoga nu este o religie. Nu are niciun fel de ritualuri. Si spre deosebire de cele scrise de Tolontan, "...SHY is presented as a technique that can contribute to the establishment of a new earthly paradise in which an ideal climate will reign for eternity, in which all illnesses will be curable, and in which death will be almost entirely eliminated...".Cauta Inima - Gyuri Pascu "altfel"

Adica nu vorbeste de chestii intergalactice ci de o viziune milenarista a unui nou Paradis aici pe Pamant. Ca Paradisul asta se construieste pe banii adeptilor este o alta poveste.

Insa toate acestea sunt lucruri care necesita o dezbatere mai lunga si la rece, fara pasiuni dogmatice.

Important este ca Tolontan stoarce in continuare subiectul mortii lui Gyuri Pascu, chiar daca povestea cu "secta"care i-a interzis sa mearga la medic nu se sutine pana in acest moment cu dovezi clare, fara echivoc.

PS: Sa nu uitam ca diabetul a fost "blestemul familiei" lui Gyuri. Diabetul si complicatiile oribile ale acestei boli i-au rapit viata fratelui sau, Josef, acum trei ani si in 1992 tot complicatiile diabetului au cauzat moartea tatalui sau.
MAI POTI CITI