Cutremur ITALIA azi HARTA. Epicentrul la 6 km nord de Norcia. Bilantul final sub semnul intrebarii.

Datele anuntate de Institutul italian de seismologie indica o magnitudinea cutremurului de azi 31 octombrie, de 6,5 grade. Magnitudinea cutremurului din Italia trebuie corelata cu adancimea la care s-a produs seismul.

Adancimea este de numai 10 kilometri, ceea ce ar putea inseamna pagube mari. Insa pana in acest moment serviciile de protectie civila din Italia anunta cladiri daramate in mai multe locuri in centrul tarii, dar nicio informatie legata de victime deocamdata.

Cutremurul de azi este cel mai mare cutremur inregistrat in centrul Italiei de la seismul din 24 august, cand aproape 300 de oameni si-au pierdut viata.

Noul seism se produce in conditiile in care miercuri si joi in aceeasi regiune s-au produs o alta serie de cutremure, de mai mica intensitate insa.

cutremur italia azi harta explicatii de ce

Cutremurul de astazi s-a simtit pana în nordul Italiei, la Bolzano, in apropiere de granita cu Austria, iar in sud pana in regiunea Puglia.


Un spital din Cascia, localitate aflata la circa 10 kilometri de Norcia, este în curs de evacuare dupa seismul de duminica dimineata, din centrul Italiei, relateaza La Repubblica.

Într-o cladire din Roma, un lift a cazut în gol. Fortele de interventie în situatii de urgenta se afla la fata locului pentru a face verificari. Potrivit primelor informatii, în ascensor nu se aflau persoane.

Cutremurul produs duminica dimineata a fost resimtit în toata Italia, dar si in tarile din jur, inclusiv în Austria. Institutul de Geofizica din Viena a anuntat ca unda de soc a fost simtita la Salsburg.

Ambasada Romaniei la Roma a intreprins demersuri pe langa autoritatile locale în vederea obtinerii unor informatii cu privire la urmarile acestuia, precum si cu privire la existenta unor persoane de cetatenie româna afectate de acestea.

Cetatenii romani afectati de cutremurul de azi pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Ambasadei Romaniei in Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56,  (0039) 06 835 233 52;  (0039) 06 835 233 44 apelurile telefonice fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center în regim de permanenta sau pe numarul de urgenta al misiunii diplomatice (0039) 345.147.39.35.

cazare hoteluri milano italia, cutremur italia azi explicatii de ce, cutremur italia azi harta, Traditii de nunta din Italia,
MAI POTI CITI