Tratament Naturist GINGIVITA: apa de gura cu propolis si Ceai de frunze de salvie.


Pareri despre tratamentele naturiste ale gingivitei. GINGIVITA este o inflamatie a mucoasei gingivale.

Printre cauzele locale ale Gingivitei sunt: intretinerea  neigenica a cavitatii bucale, depunerea tartului dentar, proteze dentare lucrate incorect.

Gingivita apare si in bolile acute si cronice ale organelor interne, ale sistemului nervos, in tulburarile metabolice, in tulburarile metabolice si in tulburarile glandelor cu secretie interna.

Din punct de vedere a terapiei naturiste in ginvita se recomanda in mod profilactic curatirea zilnica a dintilor si protezelor.
tratament gingivita apa de gura propolis

Indicatii generale naturiste: gargare si spalari zilnice cu infuzii de plante si apiterapie.

Ceaiuri medicinale recomandate in Gingivita:

1. Ceaiul de flori de musetel. Infuzie cu trei linguri de floare de musetel la o cana cu apa. Se tine si se clateste in gura, caldut.

2. Ceaiul de frunze de salvie. Gargara si clatire a gurii cu infuzie de salvie realizata din 2 lingurite la 100 ml de apa.

3. Ceai de sulfina. Infuzie cu 2 lingurite de ceai de sulfina la 100 ml de apa, cu acre se clateste gura si se face gargara.

4. Ceai de sunatoare. Infuzie de sunatoare facuta cu 2 linguri  la 200 ml de apa, pentru mestecare in gura si gargara,

5. Rizom de cerentel cu efecte bune in gingivitele rande. Se face decoct de rizom de cerentel cu 2 linguri la cana de apa. Se tine in gura caldut si se tamponeaza zonele afectate de gingivita.

6. Coada racului are efect astringent, antiinflamator si sedativ. Spalaturi locale cu infuzie de coada racului, sau decoct realizat cu o lingura la o cana de apa.

7. Frunze de mur. Se face gargara cu frunze de mur in infuzie, 2 linguri la o cana de apa.

8. Turita mare. Gargare cu infuzie de turita mare obtinuta din  2 linguri de planta la o cana.

Apiterapia in gingivita este de asemenea recomandata.

Se foloseste apa de gura cu propolis pe care o gasiti in magazinele cu produse naturiste.

Se pun 30-40 de picaturi  de apa de gura cu propolis intr-un pahar cu apa de 100 ml, cu care se clateste gura de mai multe ori, tinandu-se in gura 2-3 minute. Apa de gura cu propolis se poate folosi si prin tamponare.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE eMAG, intrati aici.

Comentarii