Artificii interzise la Sinaia Forever 2016. Cat de "forever" mai este Festivalul?


La aceasta editie a Festivalului Sinaia Forever, au lipsit traditionalele jocuri de artificii din seara de sambata, dupa ultimul concert sustinut pe scena din Parcul Ghica.

Lipsa jocurilor de artificii de la Sinaia Forever 2016 a reprezentat o noua premiera, alaturi de blocarea doar partiala a bulevardului Carol I. Blocare partiala care a reprezentat un compromis intre Politia Prahova si Primaria Sinaia.

UPDATE Avem si motivarea oficiala a IJP Prahova a interzicerii focului de artificii de la Sinaia Forever 2016. S-a invocat alianiatul din art 34, referitor la prezenta depozitelor de combustibil, recte, benzinaria Petrom.

Mai mult chiar, I.J.P. Prahova au reusit printr-un aviz negativ, trimis firmei care asigura efectele pirotehnice, sa „modifice“ inclusiv harta Prahovei, plasând Sinaia, Parcul „Dimitrie Ghica“ si Vila Parc în comuna Poiana Câmpina (vezi avizul atasat articolului).

motivare interzicere artificii sinaia forever 2016

Asta este cand esti din pacate doar un "tablagiu" care smerit spune: "daca e ordin, cu placere".

Cei de la Politia Prahova au zis ca dupa 21 de editii in care bulevardul principal din Sinaia a fost inchis complet pe parcursul celor 3 zile de festival, anul acest eveneminteul va perturba circulatia auto. Si asa s-a ajuns la "struto-camila" blocarii partiale.

S-a vazut ce a insemnat acest lucru. Un trafic pietonal greoi, imposibilitatea de amplasare a decorurilor stradale, si desigur mizeria datorata injumatatirii numarului de cosuri de gunoi disponibile.

Iata ca eforturile autoritatilor prahovene de a bloca buna desfasurare a Sinaia Forever au continuat si sambata 3 septembrie, atunci cand traditionalele focuri de artificii au fost anulate cu o ora inainte de a se intampla.

cine vrea sa interzica sinaia foreverSpectatorii din Parcul Ghica au fost anuntati de MC Bogdan Nicolae ca in aceasta seara nu vor avea parte de jocurile de artificii, si ca in ciuda autorizarilor si protocoalelor semnate impreuna cu autoritatile competente, Politia a hotarat ca spectacolul de artificii sa fie anulat. Reactia publicului a fost pe masura, huiduieli copioase la adresa "organelelor. "

Dar care sa fie fost motivul pentru care cei de la politie au zis stop artificii? Aceste motive se regasesc in legea 126 din 2015 privind regimul materiilor explozive. Oricare din aceste motive ar fi putut fi invocat.

Art. 34
2) Se interzice folosirea articolelor pirotehnice in urmatoarele situatii:
a) intre orele 24,00 si 6,00, cu exceptia perioadelor autorizate, precum si a evenimentelor de interes local, national sau international, in baza aprobarii autoritatilor locale;
b) la o distanta mai mica de 50 m de constructiile de locuinte cu pana la 4 niveluri si la mai putin de 100 m fata de cele cu peste 4 niveluri;
c) la o distanta mai mica de 500 m de instalatiile electrice de inalta tensiune, de locurile de depozitare si livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalatiile de gaze;
d) la o distanta mai mica decat cea prevazuta de reglementarile in vigoare pentru obiectivele chimice si petrochimice ori pentru alte obiective care prezinta pericol de incendiu sau explozie;
e) in locurile in care exista riscul producerii de alunecari de teren, avalanse sau caderi de pietre;
f) pe drumurile publice deschise circulatiei rutiere, pe aleile pietonale si in spatii deschise cu aglomerari de persoane;
g) la o distanta mai mica de 500 m de paduri.

Insa de ce aceste lucruri se intampla acum?

Sa fie oare faptul ca VLAD OPREA a castigat un nou mandat de primar al orasului Sinaia, in ciuda celor care il vroiau afara din treburile urbei si chiar si-l imaginau stand la "mititica"?

Sau unora nu le place nivelul de popularitate turistica la care a ajuns Sinaia si fac tot ce le sta in putinta pentru a sabota toate actiunile extraordinare ale autoritatilor locale din aceasta "Perla" a Bucegilor.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE eMAG, intrati aici.

Comentarii