Cand va fi inmormantata REGINA ANA. Programul funeraliilor incepe cu Castelul Peles din Sinaia.


Onoruri regale la inmormantarea celei ce a fost Regina Ana de Romania. Casa Regala a dat publicitatii programul  funeraliilor Reginei Ana.

In ziua de marti, 9 august 2016, la ora 15.15, sicriul in care se odihneste corpul neinsufletit al Reginei Ana va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu masina la Castelul Peles.

Atentie! La acest eveniment, presa va avea acces insa publicul nu.

Incepand cu ziua de marti, 9 august 2016, ora 17.00, pana miercuri, 10 august 2016, ora 18.30, corpul neinsufletit al Reginei va fi asezat in Holul de Onoare al Castelului Peles.

Programul vizitei oficialitatilor pentru a transmite condoleante la Castelul Peles, in ziua de miercuri, 10 august 2016, este urmatorul:

- Ora 10-12: Reprezentantii Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO si ai Organizatiilor Internationale.

- Ora 12-14: Reprezentantii Institutiilor Statului.

- Ora 14-16: Institutia Prezidentiala, Presedintia Republicii Moldova, Membrii Guvernului Romaniei si Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului Romaniei si Parlamentului Republicii Moldova.

- Ora 16-18: Reprezentantii Academiei Romane si Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice si ai celorlalte institutii ale Credintei.

Accesul la Castelul Peles se face pe baza listelor comunicate in prealabil Protocolului Regal de catre institutiile mai sus amintite.

Publicul si presa nu vor avea acces in Holul de Onoare pe durata sederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia.

Miercuri, 10 august 2016, in cursul serii, corpul neinsufletit al Reginei va fi transportat de la Castelul Peles la Sala Tronului din Palatul Regal din Bucuresti (Calea Victoriei, nr. 49 - 53). Ceremonia va avea caracter privat. Publicul si presa nu vor avea acces.

Joi, 11 august 2016 si vineri, 12 august 2016, de la ora 8 la ora 22, toti cei care vor dori sa depuna flori si sa se inchine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal. Intrarea este libera. Accesul presei este permis.

Cei prezenti la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Ana, sunt rugati sa respecte urmatoarele reguli:
  • Sa fie imbracati in tinuta corespunzatoare, in culori inchise.
  • Sa nu poarte sacose, genti ori bagaje voluminoase, de niciun fel.
  • Sa nu vina insotiti de copii sub 7 ani, nici cu carucioare de copii.
  • Sa nu foloseasca aparate de fotografiat ori telefoane mobile, ori alte instrumente electronice. Fotografierea si filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei. 
  • Sa aiba la ei un document de identitate.
  • Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi asezate in gradina din fata Palatului Regal ori pe trotuarul din fata grilajului Palatului. 
  • Persoanele care vin la catafalc sunt rugate sa nu aduca volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente ori fotografii cu ei. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin posta, pe adresa Palatului Elisabeta.
  • In incinta Palatului Regal, fumatul si vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.
  • Pe perioada accesului la Palatul Regal va functiona un post de prim-ajutor.
In ziua de sambata, 13 august 2016, la ora 10.55, sicriul cu corpul neinsufletit al Reginei Ana va fi asezat pe un catafalc in Piata Palatului Regal, chiar in fata palatului. Acolo va avea loc o ceremonie religioasa. Accesul publicului in Piata Palatului este liber, in zonele special amenajate pentru participanti. Accesul presei este liber.

La ora 11.30, sicriul va fi asezat in masina mortuara.

De la ora 11.35 la ora 12, Cortegiul funerar va merge, cu viteza redusa, pe traseul Piata Palatului Regal - Bulevardul Magheru - Piata Romana - Piata Victoriei - Bulevardul Aviatorilor - Piata Charles de Gaulle - Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf nu va avea loc nicio oprire si nu se va face slujba religioasa.

De la Arcul de Triumf, Cortegiul funerar va continua traseul, cu viteza obisnuita, catre Curtea de Arges, in intervalul orar 12 - 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Mogosoaia, Buftea, Titu, Gaesti, Topoloveni, Pitesti, Curtea de Arges. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul calatoriei, dar va incetini viteza in localitati.

La ora 15.00, in ziua de sambata, 13 august 2016, va avea loc slujba de inmormantare a Reginei Ana in Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Arges.

Ceremonia inmormantarii va fi privata, in prezenta Familiei Regale a Romaniei si a membrilor Familiilor Regale straine, prezente la eveniment. Publicul va avea acces doar in fata portii de intrare in Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Arges. Presa va avea acces in fata Noii Catedrale de la Curtea de Arges.

Ceremonia se va desfasura in doua parti: ora 15.00-15.50, in fata Noii Catedrale; ora 15.50-16.10, ceremonia religioasa a ingroparii, in Noua Catedrala.

Wiki: Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a nascut la 18 septembrie 1923, la Paris. Este fiica Principelui René de Bourbon-Parma si a Principesei Margareta a Danemarcei. Principesa Ana l-a cunoscut pe Regele Mihai I al Romaniei la Londra. Dupa doar o saptamana, Regele i-a cerut mana. S-au casatorit la 10 iunie 1948, la Atena.


Comentarii