Parintii Vegani si-au pierdut copilul deoarece i-au dat sa manance mancare VEGANA.

A fi vegan nu este deloc usor. Se pare ca a fi vegan este foarte periculos. Si mai mult chiar daca esti parinte vegan iti poti pirede copilul.

Acest lucru ne poate face sa ne intrebm daca dieta, regimul vegan este sanatos si indicat a fi introdus si in alimentatia copiilor.

Intamplarea de mai sus, cu copilul luat de autoritati pentru ca parintii i-au impus un regim vegan, nu a avut loc in Romania (inca) ci in Italia.

Parintii vegani din Italia au pierdut custodia copilului in varsta de 14 luni dupa ce bebelusul a fost dus la spital de bunicii lui si a fost diagnosticat cu malnutritie severa.

Copilul cântarea la fel de mult ca un bebelus de trei luni, a scris ziarul italian Corriere della Sera.
dieta vegana la bebelusi este periculoasa

Medicii de la spitalul Fatebenfratelli din Milano au descris nivelul de calciu al copilului ca „minim necesar pentru supravietuire."

Cadrele medicale de la spitalul Fatebenfratelli au informat apoi serviciul social, in momentul in care parintii au refuzat categoric sa adapteze dieta copilului la cererea doctorilor.

Copilasul a fost luat sub protectia autoritatilor pana cand acestea vor decide daca-l vor incredinta bunicilor sau la un orfelinat.

Pentru ce care nu stiu ce este dieta sau regimul vegan, vom incerca sa sintetizam esenta acestui stil de alimentatie, la mare moda in zilele noastre.

Dieta Raw reprezinta consumul de alimente proaspete, nepreparate termic, cum sunt fructele, legumele, semintele, ouale si lactatele, toate nepreparate termic.

Cu alte cuvinte persoanele care adopta aceasta dieta trebuie sa devina vegetariene, insa nu trebuie sa consume legumele si fructele preparate termic (fierte, coapte, prajite, sotate, facute in cuptorul cu microunde) .

Singurele metode gastrotehnice permise sunt: umezirea, extragerea sucurilor, germinarea, uscarea si deshidratarea sau macinarea.

Cazul parintilor vegani din Italia carora li s-a luat copilul nu este singular, insa exista si medici care afirma ca dieta vegana nu este atat de periculoasa in cazul copiilor.

Astfel, doctorul nutritionist Lucy Chambers, de la Fundatia de Nutritie Britanica spune ca: "Este foarte posibil sa-ti hranesti copilul cu mâncare vegana, dar trebuie sa faci un plan ca sa te asiguri ca bebelusul îsi ia toti nutrientii necesari."

Asadar, credeti ca astfel de masuri radicale ar trebui sa se ia in majoritatea cazurilor in care parintii isi hranesc vegan bebelusii?

Sau mai degraba este posibil sa-i dai copilului o dieta sanatoasa si echilibrata care este si vegana in acelasi timp, dar trebuie sa fii bine informat mai intai.