Pareri Riscuri tratament epilare definitiva IPL.

Este o parere total gresita ca epilarea "permanenta" chiar este permanenta. Total eronat. Rezultatele unui tratament pentru indepartarea firelor de par cu ajutorul IPL sau a laserului dureaza aproximativ un an.

Numele de "epilare permanenta" isi are originea tocmai in perioada de timp destul de mare pana la cresterea parului.

Dincolo de beneficiile estetice indepartarea parului prin epilarea cu IPL ( Intense Pulsed Light ) implica si numeroase efecte secundare ori alte complicatii.

Tehnica de epilare IPL foloseste un spectru mult mai larg de lungimi de unda a luminii pentru a ajunge la radacina foliculelor.

Luminile terapeutice patrund in derm pentru incetarea cresterii firelor de par. Fototermoliza actioneaza asupra pigmentului din folicului pilos distrugandu-l treptat.
pareri riscuri epilarii definitive ipl efecte secundare

Unele reactii adverse des intalnite dupa epilarea definitiva IPL, cum ar fi o usoara roseata si umflaturi, pot fi de asteptat (mai ales ca dispar într-o zi sau doua).

Dar mai exista si riscul de alte complicatii, cum ar fi aparitia de vezicule si schimbare a pigmentului care ar putea fi ceva mai grave.

In principal nu exista multe complicatii grave majore sau riscuri a epilarii cu IPL, deoarece a fost dezvoltat pentru a fi cât mai sigur posibil.

Cele mai multe efecte secundare ale IPL, cum ar fi roseata sau schimbarea pigmentului, vor disparea în timp.

Cu toate acestea, exista riscul de supraîncalzire a pielii la lumina, ceea ce poate provoca vezicule sau cicatrici, iar din moment ce pielea este vulnerabila exista si un risc de infectie.

Rezumand, principalele riscuri si efecte secundare ale epilarii IPL sunt:
  • alterarea pigmentilor de la nivelul pielii - hiperpigmentarea postimflamatorie (colorarea pielii in zona in care s-a produs epilarea) si hipopigmentarea (decolorarea pielii) pot aparea la putin timp dupa epilare. 
  • infectiile sunt foarte rare si apar din cauza unei ingrijiri inadecvate a pielii dupa tratamentul cu laser
  • cicatricele pot aparea dupa o infectie a pielii, dar la fel ca si infectiile, sunt destul de rare
Potrivit statisticilor, tehnologia de epilare IPL ( Intense Pulsed Light ) are o performanta mai scazuta decat epilarea cu laser. Insa, ritmul cresterii foliculelor va fi incetinit dramatic si efectele secundare sunt mult mai reduse, procedeul tehnologic fiind unul mai sigur.

Iata si cine nu are voie sa se epileze definitiv prin IPL.
  • femeilor insarcinate sau care alapteaza le este interzisa in mod absolut epilarea IPL
  • persoanele cu par carunt (firele albe nu contin melanina), 
  • persoanele care sufera de afectiuni ale pielii, diabet,cancer, dereglari hormonale, fotosensibilitate, afectiuni hematologice, epilepsie, afectiuni ale tesutului conjunctiv

-->