Impresii CONACUL DINTRE VII de la URLATI locatie exclusivista parfumul brancovenesc, vinuri nobile si relaxarea cosmopolita


O parere despre CONACUL URLATI din judetul PRAHOVA, o locatie turistica care are o istorie veche si merita  sa o cunoastem.

Din vremurile vestitului domnitor CONSTANTIN BRANCOVEANU conacul si-a schimbat destinatia de la tabara militara la camin de nefamilisti si in cele din urma la hotel de lux dar au ramas neatinse podgoriile de vinuri si frumusetea unei resedinte domnesti.

La inceputuri  a fost resedinta, una dintre ele, a domnitorului CONSTANTIN BRANCOVEANU. Si se numea CASA DOMNEASCA din URLATI.

Apoi CASA DOMNEASCA a devenit CONACUL URLATI mai cunoscut sub numele de CONACUL DINTRE VII.

In locurile acestea domnitorul isi refacea fortele si participa la culesul viilor dar lua si decizii importante. Una dintre decizii avea sa ii grabeasca sfarsitul.

pareri-conacul-dintre-vii-urlati-prahova

Va intrebati de unde vine denumirea  asezarii URLATI? Primii locuitori au coborat din munti si dealuri si s-au asezat la campie. Campia era a CRICOV-ULUI.

URLATI adica asta vine de la verbul a striga. URLATI adica - COBORATI  DE PE MUNTE.

Prima atestare documentara a localitatii URLATI  vine  din vremurile lui NEAGOE BASARAB. Acesta mentioneaza URLATI-ul intr-unul din hrisoavele sale.

NEAGOE BASARAB povestea cum domnitorul trimisese trei boieri OANCEA, BOTA si VOICILA sa verifice hotarele manastirii SNAGOV.

TARGUL URLATI este atestat in 1697 intr-un act al domnitorului BRANCOVEANU.

In valea CRANGULUI in mijlocul domeniului a plantat podgorii intinse ce se intindeau pe 22 de hectare. Aici si-a construit si  CASA DOMNEASCA.

Domnitorul BRANCOVEANU pe la 1711 a evitat sa participe la campania impotriva IMPERIULUI TARIST. Pentru asta a dat o punga de 300 de galbeni.

Si-a asezat armata pe campia dintre URLATI si ALBESTI. Impreuna cu mitropolitul ANTIM IVIREANUL, domnitorul BRANCOVEANU a trimis o parte din boieri la IASI pentru a cere ajutor tarului.

Doreau sa scape BRAILA de sub stapanirea otomana. Este una din actiunile care i-au grabit sfarsitul. Spre sfarsitul secolului al XVIII-lea razboiul ruso- turc ajungea la URLATI.

Dupa victoria  de la RAMNICU SARAT armatele ruse au trecut pe langa URLATI in drumul spre capitala. Ce se intampla cu CASA DOMNEASCA dupa moartea domnitorului?

CASA DOMNEASCA va ramane mostenitorilor pana in 1938. Atunci in 1938, IRINA MAVROCORDAT va pierde frumosul conac la licitatie.

CONACUL este castigat de familia MINCU care va locui aici pana la venirea comunistilor care aveau sa confiste totul si in  "stiinta" lor aveau sa dea foc mobilelor , teracotelor de soba.

In perioada comunista CONACUL URLATI devine  camin de nefamilisti. Numai CRAMA de la URLATI a scapat furiei distrugatoare a comunistilor.

Dupa caderea comunismului mostenitorii familiei MINCU revendica CONACUL  DINTRE VII si castiga in instanta.

Totusi veti vedea mai incolo si veti avea o mare surpriza cand va voi spune despre actualul proprietar al CONACULUI DINTRE VII.

Conacul a fost construit in stilul brancovenesc cu subsol si parter unde  erau zece camere cu holuri lungi si pridvor sustinut de stalpi si arcade.

Din pridvor aveai vedere la intreaga vale a CRICOVULUI SARAT.

Grosimea peretilor era de 45 de cm  si de 80 de cm  la crama. Subsolul  era locul unde se tescuiau strugurii si isi gaseau loc uneltele.

impresii evenimente conacul rulati prahova

Una dintre pivnite era chiar la  terasa cladirii si aici erau depozitate doua butoaie de vin de cate 5 tone fiecare.

Din pivnita pornea un tunel secret care avea iesire catre VALEA unde  se spune ca erau ascunse comorile brancovenesti.

In prezent CONACUL DINTRE VII de la URLATI a devenit un hotel boutique de cinci stele. Este o destinatie de lux exclusivista si cum este firesc preturile sunt pe masura.

Este primul hotel care a pus bazele turismului ecologic. Oaspetii care ajung la conac sunt oameni de afaceri care tin aici seminarii, reuniuni, team buliding-uri si evenimente.

Au la dispozitie tersasele in aer liber, barbeque, piscina exterioara cu jacuzzi. Cine are chef de sport poate sa isi exreseze talentul la  trageri cu arcul sau se poate relaxa  la degustari de vinuri.

Vizite la crame si posibilitatea de a se initia in  mestesugurile viticole. Aici poti sa inveti sa faci must  si sa participi la culesul viei.

Numai la CONACUL DINTRE VII in URLATI ideile crative sunt mai  intense gratie naturii ce iti ofera o priveliste de vis.

Unde mai ai ocazia sa  devii un fin cunoscator al vinurilor si sa inveti asta de la un somelier renumit in persoana  domnului SERGIU NEDELEA membru al ORDINULUI CAVALERILOR VINULUI.

La CRAMA de la URLATI se produc vinuri nobile de la soiurile cultivate pe vremuri pana la cele mai moderne.

FETEASCA ALBA, MUSCAT OTTONEL, RIESLING ITALIAN, CABERNET SAUVIGNON, PINOT NOIR, FETEASCA NEAGRA.

Dca vreti sa stii istoria vinurilor preferate trebuie sa veniti la CONACUL DINTRE VII. Cele mai tari garden party-uri  aici se organizeaza.

RESTAURANTUL ofera mancaruri de la  cele romanesti pana la meniuri internationale cu  iz  de fusion food. Ce poate fi mai placut intr-o vacanta dcat sa imbini relaxarea cu  drumetiile si mancarea buna?

Va promiteam ca va voi dezvalui numele actualului proprietar al CONACULUI DINTRE VII. Este vorba de doamna LIVIA POPESCU TARICEANU.

Si da, doamna a fost cea de-a doua sotie a ex premierului CALIN POPESCU TARICEANU. Doamna LIVIA  nu este orice fel de doamna.

Stilata, erudita, eleganta profesionista  si se trage dintr-o familie cu reputatie.

Nascuta la 18 aprielie 1957 la BUCURESTI, LIVIA GEORGESCU este fiica lui VALERIU GEORGESCU nimeni altul decat  primul AMBASADOR AL ROMANIEI IN ISRAEL.

Asta se intampla in 1969.

LIVIA a facut cursurile gimnaziale in ISRAEL la SCOALA FRANCEZA si apoi revenita in anii '80 in ROMANIA a urmat cursurile FACULTATII DE RELATII ECONOMICE INTERNATIONALE in cadrul FACULTATII ASE BUCURESTI.


Primul job al LIVIEI a fost la FABRICA DE CALCULATOARE FELIX apoi la INSTITUTUL CENTRAL DE INFORMATICA intre 1986-1991.

Urmeaza ELECTRIC TRADING o firma de comert exterior care se ocupa  de importul de echipamente medicale si de birotica din OCCIDENT.

Alte joburi au fost  la firme din industria farmaceutica in care a detinut functii de conducere.

In 2001 LIVIA GEORGESCU infiinteaza propria firma LPT SOLUTIONS apoi alta firma DEN ROM EXIN care se ocupa de importul si  distributia materialelor necesare in spitale.

imagini camere conacul dintre vii urlati

Prin aceasta firma LIVIA va cumpara splendidul CONAC DINTRE VII DE LA URLATI in judetul PRAHOVA.

 La CONACUL DINTRE VII deschide prima afacere in industria ospitalitatii de ecologie integrata.

Locul devine  alegerea perfecta pentru vacante si intalniri de turism al oamenilor cu bani. Despre ex-ul sot CALIN POPESCU TARICEANU a avut numai cuvinte de lauda.

Domnul TARICEANU a pastrat legatura peste ani cu LIVIA femeia care i-a fost sotia numarul doi.
Si cu siguranta  domnul TARICEANU  vine des la CONACUl DINTRE VII.

Cum ajungeti la CONACUL DINTRE VII? Daca veniti cu masina  o luati pe DN1/E 60 BUCURESTI- PLOIESTI si mai apoi pe DN1-B PLOIESTI -BUZAU-ALBESTI- PALEOLOGU si apoi pe DJ 102 pana la URLATI.

ADRESA CONACUL DINTRE VII,URLATI- PRAHOVA

STR. VALEA BOBULUI  (FILTIS) nr. 18.

TELEFON /FAX 021 212 52 62

De indata ce ati ajuns la CONACUL DINTRE VII va asteapa relaxarea, posibilitatea de a face un gratar si de a gusta un vin fin.

Piscina exterioara si bazinele acvatice care comunica indeamna la  un moment racoros. Plimbarea pe aleile conacului va fi de neegalat pentru ca natura va va rasfata .

Relaxarea va fi de-a dreptul boiereasca.

In 2014 ANUL in care  s-au implinit 300 de ani de la moartea domnitorului BRANCOVEANU , au avut loc evenimente care au omagiat ANUL BRANCOVEANU personalitatea domnitorului si a figurilor istorice brancovenesti .

Se zvoneste ca la CONAC ar fi si o fantoma. Basme sau legende  oricum  in prezent  nu il mai poti zari pe domnitor plimbandu-se calare pe calul sau SMARDALAC.

De ce este atat de buna mancarea la CONACUL DINTRE VII? Pentru ca unele mancaruri sunt facute dupa retetele maicutelor de la manastirea din vecinatate.

Si vorbim si de calitatea produselor BIO de la fructe , legume si produse lactate.

Ascuns intre  dealuri strajuit de  peisaje a caror frumusete te fac sa inventezi  grade de comparatie sta CONACUL DINTRE VII. O minune arhitecturala in care se simte vibratia istoriei.

Ce se imbina perfect cu modernismul zilelor noastre. Cu grija pentru mediu si  pastrarea si conservarea traditiilor demne de o CASA DOMEASCA azi  devenit CONACUL DINTRE VII.

Nu ar trebui sa ratati o vizita la CONACUL DINTRE VII. Ce bucurie ca  ne putem face o vacanta la un CONAC istoric.


Comentarii