Casatoria la varste fragede. Cum e sa te casatoresti la 18 ani.

EL 19 ani, EA varsta de 18 ani... si o casatorie care te face sa iti pui intrebari. Care sa fie oare varsta la care ar trebui sa te casatoresti , pentru a fi fericit / fericita / fericiti.

EA locuia cu parintii la momentul (cererii în casatorie) si provine dintr-o familie foarte traditionalista, deci nu exista optiunea de a locui impreuna si de a incerca sa veda cum merg lucrurile înainte sa se casatoreasca.

Acum EL nu mai considera ca acesta ar fi motivul pentru care s-a casatorit cu EA, stia ca vrea sa se casatoreasca cu EA, dar era si constine ca nu puteau sa aiba parte de o trecere lina de la un statut social al altul.

Desigur, in ziua de azi, multe cupluri se muta împreuna si testeaza apele si daca merge bine isi iau un caine sau o pisica si apoi se si casatoresc. Le era o reala frica sa se arunce din prima in "apele adanci" ale institutiei casatoriei.
cum este sa te casatoresti la varsta de 18 ani

Cand s-au logodit, au asteptat luni intregi sa posteze pe Facebook, ca sa pot mai intai sa le spuna prietenilor lor si familie.

E foarte lesne sa te absoarba Facebook-ul. Credem ca si aceasta reprezinta o alta forma de presiune, pentru ca atunci când postezi toate chestiile de genul asta, trebuie sa le anunti si pe-alea rele, gen cand se rupe o logodna sau cand divortezi.

In ultima vreme EL nu mai posteaz la fel de mult cum posta la inceputul relatiei cu EA, pur si simplu pentru ca nu mai are nevoie sau nu vrea sa stie toata lumea totul despre relatia lor.

Dar sa revenim la clipele care graviteaza in jurul momentului casatoriei celor doi.

EA dupa cum am amintit, era o fata foarte apropiata de familia sa. Nu avut niciodata colegi de camera. Nu a dormit niciodata în camin. Nu avut parte de nimic din toate aceste experiente al tineretii.

EL a fost prima persoana cu care s-a mutat de-acasa, iar asta fost pentru EA foarte greu.

Dar EL a simtit ca ceva nu pare a fi in regula si afacut tot posibilul sa fie alaturi de EA, a sustinut-o cum a puttu mai bine.

EA spune acum , zambidn, ca au exista clipe in care a plans un pic, uneori.

A doua zi dupa nunta EI i se parea ca e este o liniste atat  de profunda si deprimanta in apartamentul in care se mutasera incat pur si simplu a inceput sa plang si nu intelegea de ce, dar EL a sustinut si a avut multa rabdare EA.

Asadar, inainte de a va castori (indeferent de varsta), opriti-va o clipa si intrebati-va sincer: "Oare chiar vrem sa nu sa ne casatorim??? Oare nu facem asta pentru ca ne pasa ce zice lumea despre cat de repede ar trebui sa ne casatprim? Sau vrem ar trebui sa facem ceva care ne face pe noi fericiti?"
MAI POTI CITI