Pareri LITHOREN plicuri care dizolva pietrele la rinichi si costa 70 de lei in farmaciile Catena

Incercam sa ne facem o parere despre Lithoren, un produs Solartium, care este indicat pentru preventia si tratamentul urolitiazei.

SOLARTIUM este partener al European Pharma Network, o retea farmaceutica formata din centre europene de cercetare si dezvoltare noi molecule si importanti producatori din Europa si America.

Urolitiaza reprezinta o stare patologica, care se caracterizeaza prin prezenta de calculi (calculi, pietre) în diferite compartimente ale sistemului uropoietic (rinichii, uretere, vezica urinara, uretra).

Litiaza renala, calculii renali sau pietrele la rinichi  sunt in fapt niste depozite minerale cristaline care se formeaza la nivelul rinichiului, atunci când concentratia unor minerale filtrate din sânge în urina creste acumulând mai mult calciu, fosfor, magneziu, acid uric, oxalat de calciu, fosfat de calciu si urasi si care dezvolta cristale care în mod normal se elimina prin urina.

LITHOREN este un supliment alimentar care imbunatateste eficienta litotritiei, conduce la previnerea recurentei urolitiazei si creste solubilitatea calculilor renali.

pareri forum lithoren dizolva pietrele la rinichi

Prin actiunea componentelor sale, Lithoren imbunatateste eficacitatea litrotitiei, datorita citratilordin compozitie care previn suprasaturatia urinara cu oxalat de calciu si in acelasi timp este impiedicata aderarea cristalelor de oxalat sau fosfat, impiedicandu-se astfel cresterea in dimensiune a calculilor reziduali.

Citratii pevin suprasaturatia urinei cu complexe insolubile in apa de oxalat de calciu si fosfat de calciu prin formarea complexe hidrosolubile de citrat de calciu (citratii leaga ionii de calciu si permit folmarea unei sari solubile in apa).

Citrati pot induce dizolvarea calculilor de acid uric prin alcalinizarea pH-ul urinar: insolubil in pH-ul acid, acidul uric este transformat in urat de potasiu si urat de magneziu solubile in apa.

Iata cele mai importante avantaje ale LITHOREN fata de alte produse de pe piata:
  • Contine cea mai mare concentratie de citrati 30mEq/plic, recomandare a tuturor ghidurilor de urolitiaza, inclusiv Update 2015.
  • Lithoren nu contine sodiu (administrarea de sare - sodiu este contraindicata in urolitiaza si respectiv dupa ESWL)
  • Lithoren contine magneziu - un inhibitor puternic al urolitiazei determinata de oxalat de calciu
  • Lithoren contine piridoxina, singura indicata de ghiduri in tratamentul hiperoxaluriei idiopatice
  • Permite corectarea tulburarilor metabolice si normalizarea ph-ului urinar cu o evaluare foarte exacta prin benzile indicatoare de pH extrem de sensibile (14 buc intr-o cutie).
  • Lithoren contine sucraloza ca indulcitor, deci se poate administra si pacientilor diabetici
  • Prezinta un gust placut de portocale, care mascheaza gustul de saruri, astfel imbunatatind complianta.
Compozitiei Lithoren
  • citrat tribazic de potasiu 25 mEq (975 mg/plic),
  • citrat tribazic de magneziu 5 mEq (60mg/plic) si
  • 25 mg/plic de piridoxina
Cutia Lithoren contine 30 plicuri pulvere (pret 70 de lei in Farmaciile Catena).

Fiecare plic de Lithoren trebuie dizolvat in 150 ml de apa (ajutand totodata la cresterea consumului hidric, indicat la pacientii cu urolitiaza).

Lithoren mod de administrare:

INAINTE DE LITOTRITIE:1 plic/zi seara, o luna de zile

DUPA LITOTRITIE:2 plicuri/zi, dimineata si seara, pe toata durata sedintelor de ESWL, minim 3 luni de zile.

IN PREVENTIE RECIDIVELOR:1 plic/zi seara, cu verificare pH urinar, minim 3 luni de zile, de 2 ori pe an.

IN HIPEROXALURIA IDIOPATICA:1-3 plicuri/zi, cu verificare pH urinar, minim 3 luni de zile.

In mare, parerea rezultata din analiza compozitiei, a actiunii ingredientelor si a modului de administrare, este ca Lithoren se poate dovedi util in tratarea si preventia suprasaturatei urinara cu oxalat de calciu.


Comentariile sunt inchise