Retete Paleo in emisiunea Bucataria paleo la Paprika TV - incursiune in regimul PALEO preistoric

Emisiunea Bucataria paleo (The Paleo Way) este una dintre emisiunile difuzate in premiera la iubitul canal de cooking, Paprika TV.

Daca regimul paleo pare a fi un capriciu modern, cu siguranta este cel mai vechi capriciu culinar din istorie – daca ne gandim din perspectiva a trei milioane de ani.

Paleodieta este cel mai sanatos mod de alimentatie deoarece este SINGURA abordare nutritionala care lucreaza cu fondul genetic uman pentru un corp puternic si plin de energie.

Paleodieta reprezinta efortul de a manca la fel ca pe vremuri… un regim alimentar ca in urma cu cateva zeci de mii de ani.

Aici includem tot ce se putea vana sau culege: carne, peste, nuci, plante verzi, legume regionale si seminte.
dieta paleo dieta preistorica meniu vegetarian
Dieta paleo sau preistorica ajuta la prevenirea cancerului, osteoporozei, diabetului, ulcerului si a altor probleme digestive fiindca are la baza alimente pe care organismul tau este programat genetic sa le digere.

Bucatarul-vedeta Pete Evans ne poarta într-o excursie de iarna plina de arome captivante si nutritive, ca sa putem experimenta la modul autentic cum s-au hranit stramosii nostri: animale crescute natural pe camp, fructe si legume proaspete ecologice; niciun ingredient procesat sau cu denumire imposibil de pronuntat.

In acest fel s-a dezvoltat functia de hranire a organismului nostru.

Iar Pete Evans reinvie aceste obiceiuri acum, în secolul 21: discuta cu specialisti în nutritie, face vizite interesante la ferme care încearca sa adopte metoda cea mai naturala a agriculturii, si prezinta numeroase retete apetisante care pot fi testate acasa de oricine.

Cum spunea Hipocrate: „Hrana sa-ti fie medicament, si medicamentul sa-ti fie hrana.”

TV Paprika  difuzeaza  de la ora 21.00, o noua emisiune în program.

Gazdele „Gatesti si slabesti” – Gizzi, Harry, Sal si Sophie – nu îsi refuza niciun aliment, pentru ca reusesc sa gateasca preparate speciale.

In cele 15 episoade din „Gatesti si slabesti”, veti invata cum sa folositi si sa combinati ingredientele potrivite pentru ca mancarea pe care o gatiti sa fie o mancare sanatoasa, gustoasa si cu cat mai putine calorii.