S-a VERIFICAT. Lipsa Somnului INGRASA! Efecte negative ale lipsei somnului.

Nu dormi, ai toate sansele sa te ingrasi! Lpsa somnului conduce la acumularea de multe kilograme in plus.

Chiar daca esti o persoana care face sport, in lipsa somnului, organismul nu va putea regla nivelul hormonilor care controleaza metabolismul si apetitul, rezultand astfel INGRASAREA prin cresterea depozitelor de grasime.

Insa ingrasarea este doar unul dintre efectele negative ale lipsei somnului, sau unui somn care nu este un somn de calitate.

O sa enumeram cateva dintre cele mai intalnite efecte negative ale lipsei somnului:

1. Lipsa somnului duce la Oase slabe si fragile

Intr-un studiu de laborator efectuat pe cobai s-a observat ca privarea de somn duce la scaderea densitatii osoase.

Iar densitatea osoasa redusa duce la fragilizarea oaselor, ceea ce creste desigur riscul fracturilor.

2. Lipsa somnului duce la Depresie

Persoanele care sufera de insomnie sunt de cinci ori mai predispuse spre depresie decat persoanele care isi fac “norma” de somn pe noapte.

Depresia este o boala care debuteaza frecvent în anii tineretii, având un risc mare de recurenta (posibilitatea reaparitiei episoadelor depresive de-a lungul vietii).

3. Lipsa somnului de calitate duce la aparitia Tensiunii arteriale ridicate

Atunci cand nu dormi inima lucreaza mult “peste program normal de lucru”. Ceea ce poate duce la cresterea tensiunii arteriale si la aparitia unor boli cardiovasculare.

Hipertensiunea arteriala poate pune în pericol sanatatea bolnavului, deoarece poate provoca leziune pe artere si poate creste riscul de accident vascular, infarct, insuficienta renala si alte afectiuni grave.

4. Lipsa somnului conduce la Slabirea sistemului imunitar

Privarea de somn (mai putin de 6 ore de somn pe noapte) conduce la slabirea sistemului imunitar, micsorand capacitatea organismului de a folosi in mod optim sistemul imunitar in fata prezentei unei potentiale boli.

Asadar, daca nu vreti sa va ingrasati peste noapte si nu doriti sa fiti bolnaviciosi aveti grija la cum dormiti si la cat dormiti, pentru a va putea bucura de viata!