Rezumat IN UMBRA TRECUTULUI nou serial la ACASA TV din 15 februarie dragoste si ura si aventura

Din 15 februarie 2016 postul ACASA TV va difuza o noua telenovela si anume: IN UMBRA TRECUTULUI aka LA SOMBRA DEL PASSADO aka THE SHADOW OF THE PAST

Este o telenovela mexicana marca a companiei TELEVISA recunoscuta pentru programele  si serialele de calitate.

Producatorul executiv este MANAT L. ZATARIN iar creatorii sunt JOSE CUAUHTEMOC BLANCO si VICTOR MANUEL MEDINA.

Tema muzicala a serialului In Umbra Trecutului se numeste "TE PROMETI" si va fi interpretata de MANUEL MIIJARES.
Rezumat IN UMBRA TRECUTULUI telenovela noua

In Umbra Trecutului are 136 de episoade si fiecare episod a durat intre 45 si 65 de minute.

Premiera telenovelei a avut loc la 10 noiembrie 2014 si s-a terminat pe 17 mai 2015. Avem ocazia sa ne imbunatatim cunostintele de limba spaniola.

Dupa tepele si nici nu am sa folosesc ghilimele pentru ca au fost pe bune tepele ACASA TV  s-a reprofilat pe telenovele din AMERICA LATINA. Sa vedem daca acesta telenovela va avea macar pe jumatate din succesul unei telenovele produsa in TURCIA.

Protagonistii telenovelei despre a caror biografie am scris deja sunt doi tineri actori aflati pe val in MEXIC. Draguti si  si-au dat silinta sa dea tot ce au mai bun spre folosul audientelor.

Oare cat va dura la noi aceasta telenovela? Vor fi in stare cei de la ACASA TV sa difuzeze telenovela in intregime? Asta o vom afla doar vizionand telenovela.

Cel mai bun mod de a ne varsa naduful pe mai marii care se ocupa cu achizitionarea telenovelelor si apoi cu distribuirea lor in saraca ROMANIE este sa le dam un vot de blam.

Daca isi permit sa isi bata joc de public atunci si publicul ar trebui sa nu mai vizioneze telenovelele. Cam greu sa se intample una ca asta. Stiti voi ca noi am fost denumiti "mamaligari" si la noi dureaza pana se revolta mamaliga.

Cum telenovela are o multime de personaje haideti sa trecem la fapte.

DISTRIBUTIA ACTORILOR si PERSONAJELE telenovelei IN UMBRA TRECUTULUI

MICHELLE RENAUD  este ALDONZA ALCOCER LOZADA

PABLO LYLE este CHRISTOPHER sau CRISTOBAL MENDOZA RIVERA

ALEJANDRA BARROS este CANDELA RIVERO DE MENDOZA

ALFREDO ADAME este PADRE JERONIMO ALCOCER

SUSANA GONZALES este ROBERTA LAZADO VDA DE ALCOCER

RENE STRICKLER este RAYMUNDO ALCOCER

CYNTHIA KLITBO este PRUDENCIA NAVA DE ZANATA
distributie actori  IN UMBRA TRECUTULUI

MANUEL "FALCO" IBANEZ este MELESIO OTERO

LISSET este ADELINA LAZADA

BEATRIZ MORENO este DOMINYA HERRERA DE OTERO

THELMA MADRIGAL este VALERIA NAVA ZANATA

LA CHI TANOSHIRO este DOLORES "LOLA" OTERO

ALEX SERVENT este EMMANUEL SERVENT ZANATO si MENDOZA LOZADO

HORACIO PANCHERI este RENATO BALLESTEROS MEDRANO

YOLANDA VENTURA este IRMA DE LASOS

ARLETTEE IACHECO este VIVIANA SIMNELA SAAVEDRA

LOUIS XAVIER este HUMBERTO ZAPATA

MARCO URIEL este URIEL LAGOS

DIEGO DE ENICE este TOMOS GARCS

JOSE CARLO FARRERA este ABELARDO LAGOS

FERNANDO CERMENO este JOAQUIN MANSILLA

FERNANDA LOPEZ este MIA DE LOS ANGELES "MARY"

ARCHIE LANFRANCO este GUZILLO BALLESTEROS

LONDRA KAI este SILVIA CADENA

JAUNA MATEU este PATRICIO "PATO " MORAN

REGINA ROJAS este FLAVIA MANSILLA

JOSE ELIAS MORENO este ANTONIO LANTOS

CASSANDRA SANCHEZ este NAVARRA VERNIA SANTOS

ARTHURO MUNIZ este DON CAMILO MONTER

MONICA ZARTI este LOURDEZ MARTINEZ "LIULU"

MIGUEL ANGEL MONTFORT este ANDRIEN BEJAR

SERGIO JURADO este EL COMMANDANTE

MAGDA KARINA este TERESINA "TERE"

GRACIELA BERNANDOS este LOURDES

MARICARMEN VELA este MADRE SUSPERINA

AARON HERNAN este PADRE SIXT

STEPHANIE AYOLA este BERNANDITA

JUAN CARLOS "EL BARREGA" este NAVA EDMUNDO

ROBERTO MIGUEL este ROGELIO NAVA

In trecut a existat o telenovela versiunea din 2001  numita "CARLA ESTRADA" produsa tot de TELEVISA ai caror protagonisti principali erau ADELA NORIEGA si MAURICIO ISLAS. Telenovela noastra este varianta celei din 2001.

REZUMATUL TELENOVELEI IN UMBRA TRECUTULUI aka LA SOMBRA DEL PASSADO aka THE SHADOW OF THE PAST

Iubitorii de seriale sud americane vor avea ocazia sa vada din 15 februarie 2016 telenovela IN UMBRA TRECUTULUI. Este o poveste in care se impletesc elementele  ce ne fac viata plina. DRAGOSTE, URA, TRADARI, AVENTURA.

Actiunea ne tine cu sufletul la gura si ii vom indragi pe eroii principali ca si pe ceilalti ce fac parte din actiunea telenovelei.

Actiunea se petrece intr-un satuc numit SANTA LUCIA. In acest satuc traiesc doua familii ce vor deveni dusmani de moarte. Asa ca in "ROMEO si JULIETA".

Ca in viata,copiii familiilor vrajmase se vor indragosti nebuneste si dupa obstacole si pericole de trecut ei vor ramane pe veci impreuna.

Asa ca in frumoasele basme romanesti cand ILEANA COSANZEANA se casatoreste cu maritul, bravul si chipesul PRINT numit FAT FRUMOS. Interesante personaje aai ales cele antagoniste.

Telenovela incepe cu scena botezului celor doi copii ale celor doua familii. Familia cea bogata si familia cea saraca.

Cei bogati au un baiat ce va deveni lumina ochilor mamei dar mai ales obseseia ei.

Cei saraci au o fata ce se  va atasa mai ales de blandul ei tata care o iubea la nebunie. Biata copilita cate nu ii vor fi date sa indure din pricina mamei care isi va crea o adevarata reputatie de femeie "libera" si rebela.

SEVERIANO MENDOZA interpretat de actorul ALEXIS AYOLA este bogatasul satului. El stapaneste cu puterea si faima sa tot ce misca. Este casatorit cu o femeie superba numita CANDELA SANTANA DE MENDOZA.
rezumat toate episoadele in umbra trecutului acasa tv

Sotii MENDOZA detin  o mosie, hacienada "LAS ANIMAS". Au avere bani si servitori. Singurul lor copil este baiatul ce va mosteni frumusetea si eleganta mamei.

Baiatul ce va deveni eroul principal in povestea de dragoste se numeste CHRISTOPHER in varianta americana si CRISTOBAL in varianta spaniola. CRISTOBAL MENDOZA SANTANA.

Sa trecem la membrii familiei sarace. Ei poarta numele de ALCOCER. Domnul ALCOCER este casatorit cu ROBERTA LAZADA ALCOCER personaj interpretat de SUSANA GONZALES.

RAYMUNDO si ROBERTA ALCOCER au o fata ce va mosteni frumusetea mamei. Slava domnului nu si caracterul. ROBERTA este nemultumita de tot si toate.

Este nemultumita de viata saraca  si umila pe care o duce si vrea mai mult. Nu ii pasa de fata ei pe care o cam neglijeaza. ROBERTA este genul de femeie numita de barbati  periculoasa.

Genul acela ce imprastie samanta nu doar de scandal dar si de razboi. RAYMUNDO si ROBERTA au o fata pe nume ALDONZA ALCOCER LAZADA. ALDONZA este eroina noastra ce se va indragosti la randul ei de frumosul bogatas CRISTOBAL.

Pe cat de eleganta este doamna CANDELA MENDOZA mama baiatului pe atat de vulgara este ROBERTA ALCOCER. Ea este femeia exceselor  si fata ei ALDONZA va plati la un moment dat "oalele sparte".

Ce sa vezi ROBERTA folosindu-se de frumusetea si farmecele daruite cu generozitate de mama natura nu se va lasa pana nu il va seduce pe bogatasul proprietarul luxoasei hacienda domnul SEVERIANO.

Si nu numai ca il va seduce dar vor incepe o relatie de amor si vor fi amanti. Asta spre surprinderea tuturor care la momentul potrivit vor ramane muti de uimire.

De ce ? Pentru ca bogatasul isi crease faima de familist si nimeni nu isi imagina ca si-ar fi luat o amanta si chiar una de teapa ROBERTEI.

Dar ce sa ii faci nu e cale de scapare atunci cand o femeie isi pune ceva in cap.

Asa ca  ROBERTEI pitin ii pasa de sotul ei si de fata lor. E fericita cu SEVERIANO si impreuna  se iubesc pe ascuns. Si nu le-a trecut prin cap ca povestea lor va fi dezvaluita.

Intr-o buna zi caci numai buna va fi RAYMUNDO ii descopera pe cei doi adulterini pe SEVERIANO mosierul haciendei si pe "draguta" lui nevasta ROBERTA.

RAYMUNDO ALCOCER este uluit si socat. Nu isi poate crede ochilor si este aproape sigur ca nu va uita imaginea nevestei in pat cu mosierul SEVERIANO.

Ca sa vedeti desi despartiti de statut social si de faima cele doua familii nu avusesera nimic de impartit.

Familia MENDOZA era familia stiuta de tot statul adica erau bogatii. Si sisi vedeau de preocuparile lor.
Familia saraca ALCOCER incerca sa isi duca traiul de azi pe maine.

RAYMUNDO atat de socat este la vederea nevestei in pat cu bogatasul incat isi revarsa toata furia si il raneste pe SEVERIANO. Speriata ROBERTA sotia lui RAYMUNDO si amanta lui SEVERIANO nu stie ce sa faca.

Asa speriata este incat isi impusca sotul. SEVERIANO este la randul sau socat. Amantlicul lor a dus la moartea unui om.

Din acel moment se produce despartirea ROBERTEI de SEVERIANO. Locul pasiunii nestavilite este luat de ura o ura puternica ce va fi transmisa urmasilor lor.

Este punctul in care cei doi nu mai pot continua povestea lor de dragoste ilicita. In fapt oare SEVERIANO o iubise pe ROBERTA? Sau era vorba de potolirea poftelor unui barbat prins bine in mreje de frumusetea unei femei?

ROBERTA nu stim daca il iubise dar sigur si-a implinit dorinta de a-l seduce si de-al face barbatul care nu misca in front in fata ei.

Ticlaosul de SEVERIANO si ROBERTA fac ca maoretea domnului ALCOCER sa para un accident.

Desigur pentru cel ce stapanea un satuc prin avere si faima ce conta viata unui om chiar a unui om care ii fusese o data prieten? Dar ROBERTA?

Cum putea trai cu pacatul de a-si fi omaorat barbatul?

Cel mai tare a suferit fata lui RAYMUNDO. Micuta nu mai avea de acum alaturi de ea pe tatal ce o ocrotea si o iubea. Prea mica sa isi dea sema de cele intamplate la vremea adolescentei ea va fi renegata si respainsa de cei din sat.

Asta pentru ca satenii o condamnau pe ROBERTA care va si sfarsi nu tocmai bine in oprobiul si respingerea si dispretul locuitorilor satucului SAINT LUCIA.

Acum ce vina avea fata ca mam ei fusese o femeie "libera"?

Dar asa sunt oamenii. Se spune mereu ca pacatele parintilor se vor rasfrange asupra copiilor. Timpul trece si ALDONZA se transforma.

Dintr-o copila dulce va deveni o domnisoara extrem de atragatoare.
CRISTOBAL baiatul bogatasilor  devine si el un tanar chipes ce ar fi putut sa isi alega drept iubita orice domnisoara.

CRISTOBAL este cel care o scapa de multe ori pe ALDONZA de rautatile celor din jur. Baiatul va fi pur si simplu fermecat de frumusetea si delicatetea ALDONZEI.

ALDONZA ii raspune cu aceleasi sentimente lui CRISTOBAL. Intre ei s einfiripa o frumoasa poveste de dragoste.Cei doi nu pot intelege de ce parintii lor se urasc atat de mult.

Deocamdata lasa dilema deoparte si incep sa isi vada de povestea lor de iubire.CRISTOBAL este dornic sa scape de sub autoritatea feroce si manipulatoare a mamei sale.

CANDELA mama lui CRISTOBAL o uraste din tot sufletul pe frumoasa ALDONZA. Nu e greu de imaginat daca stam sa ne gandim ca doamna CANDELA o vede in figura ALDONZEI pe ROBERTA.

Pe ROBERTA femeia care i-a furat barbatul si cu care  s-a culcat facand-o de ocara in fata lumii. Si cum sa isi lase ea baiatul lumina ochiilor ei pe mana unei femei ca ALDONZA care avea asa o mama?

SEVERIANO vrea sa iasa din incurcatura si atunci neamaiavand liniste in satul pe care odinioara il stapanise se decide sa plece la drum. Dar nu singur ci insotit de ROBERTA si de ALDONZA.

Ramasa fara dragostea tattalui fetei nu ii ramane altceva decat sa isi urmeze mama. asa ca cei trei parasesec satul SAINT LUCIA. Pe drum ticalosul de SEVERIANO o abuzeaza pe ALDONZA.

Odata cu plecarea celor trei dispare din sat si matusa ALDONZEI. ROBERTA va hoinari prin lume si ani mai tarziu isi va gasi moartea departe de sotul pe care il inselase dar si de fata ALDONZA.

Totusi cenusa femeii adica a ROBERTEI este adusa inapoi in satucul unde se nascuse si traise in SAINT LUCIA.
rezumatul online serial IN UMBRA TRECUTULUI

Biata ALDONZA sufera in tacere si decide sa plece sa nu s emai intoarca niciodata in satuc.

Grea decizie dar cum sa se intoarca si sa spuna tuturor dar mai ales lui CHRISTOPHER/CRISTOBAL ce patise ? Cine sa creda o fata frumoasa ca fusese violata de stapanul mosiei? Asta in conditiile in care toata lumea stia cine fusese maicasa si cum se iubise cu mosierul  in vremuri de demult?

Fetei ii este rusine sa se intoarca acasa . Dar nu are de ales. Este ranita si sufera ca al ei iubit nu va intelege ce s-a intamplat. Acasa in satuc CRISTOBAL este devastat de plecarea ALDONZEI.

Baiatul nu poate pricepe de ce a fost parasit cand el o iubea asa mult? Asa d emult sufera incat inchide ochii si si de acord cu dorinta mamei sa se logodeasca.

CANDELA profita de moment sa ii bage baiatului pe gat fata care ii era ei pe plac. Ce contau sentimentele copilului devenit barbat?

Asadar CRISTOBAL cel mai frumos si bogat baiat din satuc accepta sa se logodeasca cu fata pe care i-o recomandase  a lui ilustra mama. Cine este logodnica lui CRISTOBAL?

Logodnica pe placul doamnei CANDELA se numeste VALERIA. VALERIA ZAPATA interpretata de actrita THELMA MADRIGAL este fiica doctorului HUMBERTO si a doamnei PRUDENCIA.

VALERIA fata de familie buna este rasfatata peste masura si crede ca totul i s cuvine. Este in al noulea cer atunci cand primeste aporobarea din partea celei mai stilate femei din sat.

Doamna CANDELA proprietara haciendei o place pe VALERIA so o considera nora potrivita pentru CRISTOBAL. Asta ii vine ca o manusa VALERIEI care oricum toata viata ei nu stiuse ce sa faca si cum sa faca sa pauna mana pe chipesul CRISTOBAL.

VALERIA viseaza sa devina sotia lui CRISTOBAL si nu numai asta. Este interesata de averea si reputatia familiei.

Ea se si vede  in vanitatea ei adevarata mostenitoare si stapana a luxoasei mosii adevarata doamna MENDOZA.

De aceea VALERIA nu va precupeti niciun efort pentru a-l cuceri pe CRISTOBAL. Este in stare de orice si ar face orice. Asadar adevarata mostenitoare a haciendei LOS ANIMAS , CANDELA  SANTANA DE MENDOZA o va atrage pe VALERIA intr-o alianta menita sa distruga iubirea lui CRISTOBAL pentru ALDONZA.

Simtiindu-se parasit si deceptionat CRISTOBAL pleaca la studii in strainatate dupa plecarea ALDONZEI. La finalizarea studiilor se intoarce acasa la fel de ranit cum a plecat.

Inca o iubeste pe ALDONZA si stia ca fata a foost marea lui dragoste. Nu i-a fost greu pana la urma CANDELEI sa il manipuleze pe CRISTOBAL sa se logodeasca cu VALERIA.

Si acum a venit vremea sa dezvaluim cateva secrete. Ce ar fi o telenovela fara secrete  acunse? Sa incepem cu stapana haciendei CANDELA SANTANA DE MENDOZA.

CANDELA SANTANA nu s-ar fi gandit niciodata sa se marite cu un barbat cu inima rece si cu un caracter ce se va dovedi a fi odios.

CANDELA SANTANA era o domnisoara frumoasa ce se va indragosti.

Spera ca iubitul sa ii raspunda cu aceleasi sentimente dar  va termina povestea de dragoste in lacrimi. Ea a trait o poveste de dragoste cu JERONIMO .

JERONIMO ALCOCER este fratele lui RAYMUNDO ALCOCER adica tatal ALDONZEI. JERONIMO ALCOCER este unchiul ALDONZEI. In ciuda sentimenteleor pentru CANDELA JERONIMO alege calea preotiei si o paraseste.

CANDELA este devastata. Dupa o perioada va accepta sa s ecasatoreasca cu SEVERIANO MENDOZA un barbat bogat si cu faima. De cand a fost parasita CANDELA se va lasa coplesita de emotii negative care ii vor influenta alegerile viitoare in viata.

Singurul ei alean este baiatul rodul iubirii mai bine zis al casniciei cu SEVERIANO. CANDELA vrea ca CRISTOBAL sa ii raspunda sentimentelor puternice. Vrea ca fiul ei sa traiasca prin ea asa cum ea traieste prin si pentru el.

Este excesiv de protectiva cu CRISTOBAL si il manipuleaza in decizii. Nu suporta sa nu i se dea ascultare. Pentru ca soarta a vrut ca ea sa nu isi traiasca dragostea cu al ei ales e de la sine inteles de ce se opune dragostei dintre baiatul ei si ALDONZA fata femeii pe care o uraste cel mai mult.

Nu fusese prea mare dragoste intre CANDELA si SEVERIANO dar ROBERTA le "ucisese casnicia."
Pur si simplu CANDELA MENDOZA nu vrea sa auda de povestea de iubire dintre CRISTOBAL si ALDONZA.

Si face tot ce ii sta in putinta sa le distruga dragostea. Asta da "dragoste" de mama nu ? In fond si ea CANDELA este o victima a ticalosiilor lui SEVERIANO MENDOZA.

De ce este asa rece marele mosier SEVERIANO MENDOZA? Imediat dupa casatoria cu frumoasa CANDELA SANTANA SEVERIANO a devenit un barbat rece.

S-a nascut baiatul lor CRISTOBAL Si imediat casnicia lor a devenit ca o inchisoare. CANDELA suferea dupa JERONIMO iubitul ce o parasise sa devina preot.

Nici ca se putea alege o actrita sa joace acest rol mai  buna ca ALEJANDRA  BARROS care ii va da  viata personajului CANDELA SANTANA DE MENDOZA.

Sa fi ajuns ceva la urechile mosierului si asta sa il fi transformat intr-un barbat pragmatic rece si ticalos? Adevarata scuza pentru racela din casnicie i se datora ROBERETI mama ALDONZEI.

Neglijat poate de CANDELA, SEVERIANO simte ca ii fuge pamantul de sub picioare Este atras de frumoasa ROBERTA si maore de dorinta.

La randul ei ROBERTA vede in SEVERIANO sansa de a scapa dintr-o casnicie care nu omultumea si de saracia in care traiau.

Si vazand cum este privita ROBERTA va face tot ce ii sta in putinta sa il seduca pe SEVERIANO. Frumoasa interpretare a personajului SEVERIANO MENDOZAii apartine actorului ALEXIS AYOLA.

SEVERIANO nu se da niciodata in laturi sa obtina ce vrea. pentru asta e capabil de orice chiar si de fapte condamnabile si reprobabile.

De asta nu are  probleme in a incepe o relatie adulterina si nici sa o violeze pe fata amantei sale.

Ce nu a aflat vreodata SEVERIANO este faptul ca ROBERTA il mintise. SEVERIANO o lasase insarcinata pe ROBERTA iar ea i-a spus ca bebelusul a murit.

In primele secvente ale telenovelei vom vedea o cascada a carei frumusete te copleseste. Aceasta cascada va fui un loc al reflexiei, contemplatiei, meditatiei. Ca un punct ce exprima  sentimentele de ura dintre cele doua familii MENDIZA si ALCOCER.

Dupa ce maore tatal ADONZEI omorat de ROBERTA ce fusese prinsa de al ei sot cu amantul SEVERIANO toate lucrurile vor lua o alata intorsatura. Acela va fi punctul de rascruce.

Mare pacat d emaortea lui RAYMUNDO COLCER. Era un barbat sarac dar care era demn si muncea . Lumina ochilor sai era ALDONZA.

Cu nevasta avea o relatie asa si asa.

Ce realtie sa ai cu o femeie nemultumita ca traieste in saracie si viseaza la lux si bogatie. CRISTOBAL DE MENDOZA a mostenit frumusetea mamei . A devenit un barbat pasional si dornic sa isi traiasca iubirea cu aleasa inimii ALDONZA.

CRISTOBAL MENDOZA nu se lauda cu averea si bogatia. Si ar face orice pentru binele familiei sale.

In fond atat el cat si ALDONZA sunt doi tineri pe care ii mai leaga ceva in afara dragostei. ALDONZA crescuse fara dragostea si protectia tatalui cu o mama dispretuita de intrega comunitate.

CRISTOBAL era sufocat de dragostea excesiva si de manipularile la care il supunea mama sa ce traise o puternica deceptie in dragoste si se refugiase.

CRISTOBAL nu avusese tocmai o realtie buna tata-fiu.

Tatal sau era privit cu respect din cauze usor de inteles doarel era ce stapanea o intraga suflare de oameni. Cu adevarat lumea nu il aprecia . SEVERIANO MENDOZA isi vedea doar interesele  si nu avea timp sa ii acorde atentia cuvenita fiuli sau.

Si de cand ROBERTA il prinsese in mreje si devenisera amanti SEVERIANO nu a trait decat pentru amanta sa.

Oare nu s-ar fi cuvenit sa isi indrepte atentia spre sotia lui superba si fiul ?

Unii barbati nu isi merita sotiile si cat de adevarat este asta daca privim la cuplurile mai experimentate din jurul nostru acele cupluri ce s-au casatorit in vremea comunismului.

Oare ce ar fi zis SEVERIANO daca ar fi intuit ca ROBERTA il alesese doar ca pe un mijloc de a parveni si de a duce alata viata?

Sa ne ocupam putin si de personajul PRUDENCIA ZAPATA interpretat de actrita CYNTHIA KLITBO.
PRUDENCIA ZAPATA este sotia doctorului ZAPATA.

Sotii ZAPATA au un singur copil pe VALERIA fata cea rasfatata ce va deveni logodnica lui CRISTOBAL.
PRUDENCIA este o femeie ambitioasa dar extrem de barfitoare.

Sa te fereasca cel de SUS sa ii intri in colimator. Indiscretiile sale au declansat conflicte. Lumea se ferea de PRUDENCIA dar ce sa ii faci era totusi sotia doctorului.

Fara sa se e straduie PRUDENCIA pune pe toata lumea in situatii jenante. Este o femeie dornica de inavutire si asa isi creste si fiica pe VALERIA. Si avad deja o situatie finaciara buna VALERIEI nu prea ii lipsea nimic.

Poate prieteni de varsta ei dar cine sa se intovaraseasca cu o fata "imposibila" si tafnoasa? Oricum singura preocupare a VALERIEI era sa il seduca pe CRISTOBAL.

Si daca devenea doamna MENDOZA atunci cu siguranta i-ar fi indeplinit visele de imbogatire ale mamei sale PRUDENCIA.

Bietul domn doctor ce viata ducea cu nevasta si fiica care mai de care mai cu fite.

PRUDENCIA ii va reprosa toata viata sotului ei ZAPATA anumite greseli din trecut.

JERONIMO ALCOCER eeste fratelelui RAYMUNDO ALCOCER. Asta il face inchiul ALDONZEI si cumnatul ROBERTEI sotia lui RAYMUNDO.

ALFREDO ADANA da viata personajului JERONIMO ALCOCER.

JERONIMO este pus in fata unor situatii care cer diplomatie si stapanire de sine. El este nevoit sa isi protejeze nepoata pe ALDONZA. Si pentru asta va reveni in satul SANTA LUCIA locul de unde plecase sa devina preot.

Aici in SANTA LUCIA JERONIMO isi lasase inima. O iubise pe CANDELA SANTANA DE MENDOZA dar nu putuse sa se casatoreasca cu ea.

Alegerea profesiei de preot fusese mai puternica.

Asa ca ii vine greu lui JERONIMO sa revina in satuc si sa isi revada iubita devenita de acum  sotie de mosier al celui mai mare care conducea destinele satucului SANTA LUCIA.

Se "razboieste" cu a sa cumnata ROBERTAsotia fratelui sau. Il doare sufletul ca si-a pierdut fratele si o condamna pe ROBERTA pentru comportamentul sau libertin.

Asta nu facea decat sa ii aduca o pata reputatiei fetei ALDONZA.

De aceea era necajit PADRE JERONIMO. Trebuie sa faca fata ticalosiilor lui SEVERIANO, sa o supoerte pe cumnata libertina careia nu ii pasa d ecopil si in plus sa fie nevoit sa isi intalneasca marea iubire.

ROBERTA mama ALDONZEI traise toata viata cu un complex de inferioritate pentru ca era saraca. tanjise dupa avere si faima. pentru asta a fost capabila de crima si a trait o dragoste care ii va testa limitele.

Pe ROBERTA dragostea de bani a dus-o in cele din urma la pieire.  Toata viata si-a dorit sa fie precum CANDELA  o femeie stilata elaganta cu origini nobile.

Si cat de emult o iubea al sau barbat RAYMUNDO si ce fata frumoasa aveau.

ROBERTA va incepe o relatie de amatlic cu mosierul si asta o va distruge in final. Cel mai pur personaj este intruchipat de frumoasa actrita MICHELLE RENAUD ce ii va da viata ALDONZEI ALCOCER.

Este o tanara frumoasa, cu inima mare. Dupa ce ca si-a pierdut tatl si va fi nevoita sa traiasca langa o maam dispretuita d elumea  asta s eva rasfrange asupra ei.

Si in plus va suferi trauma unui viol. A unui abuz venit chiar din partea tatlui baiatului pe care il iubea.

ALDONZA este victima ticalosiei lui SEVERIANO. Asta o face pe ALDONZA sa fuga si sa nu se mai intoarca in satul unde crescuse si isi lasase marea iubire pe CRISTOBAL.

Soarta face ca ALDONZA sa fie nevoita sa s ereintorca in satucul SANTA LUCIA. Stia de VALERIA care ii facuse viata un calvar in alinata cu CANDELA.

Dar nu s-a asteptat sa isi gaseasca marea dragoste cu o alata femeie si cu atat mai mult cu tafnoasa si nazuroasa de VALERIA.

CRISTOBAL  se reintalneste cu ALDONZA. Inaca fata nu ii spune ca nu l-a parasit. Ci ca fusese nevoita sa plece din cauza tatalui sau SEVERIANO.

Vazand-o zi de zi pe ALDONZA CRISTOBAL se topeste de dragul ei.

Flacara iubirii se reaprinde intre cei doi. CRISTOBAL va rupe logodna cu VALERIA. CANDELA este uluita. VALERIA se simte tradata si parasita.


IN UMBRA TRECUTULUI - toate episoadele numai la Acasa TV din 15 februarie

Vrea sa se razbune pe ALDONZA mai ales ca are si sprijinul mamei "soacre" al CANDELEI.Mai sunt cateva lucruri de aflat.

Ce va simti CANDELA cand isi va reintalni marea iubire pe JERONIMO? Cum se va impaca cu faptul ca ALDONZA e chiar nepoata barbatului pe care il iubise ?

SEVERIANO marele mosier MENDOZA va afala ca ROBERTA mama ALDONZEI ii facuse un copil si acesta nu murise asa cum i se spusese ?

CRISTOBAL va afla ca tatal sau ii abuzase iubita si mama sa facea tot ce putea sa le distruga iubirea ?

Este o saga de iubire numai buna acum in luna iubirii. Un lucru bun in aceste telenovele este faptul ca actiunea povestii ajunge la o rezolutie. Buna rea ni se spune "VERDICTUL".

Va fi cu happy end vor ramne impreuna si se vor casatori CRISTOBAL si ALDONZA? Cam da  telenovelele  mexicane sunt painea mexicanului.

Atat le-ar trebui producatorilor sa difizeze o telenovela si sa o las ein coada d epeste fara final.

Ar iesi lumea pe strazi.  Vom vedea o saga de iubire cu conflicte si ura ca in familiile MONTAGUET si CAPULET. In fapt povestile frumoase cu morala aduc fericire pe chipul oamenilor.

Pentru cei care vor sa traiasca alaturi de personaje trairi intense si putina adrenalina  aceasta telenovela va fi pe gustul lor.

Pentru cele mai pretentioase ar putea fi totusi o pierdere de vreme.

Dar vom vedea ceva peisaje, interioare, costume si actori frumosi. Cine vrea putina relaxare  de la BREAKING NEWS, accidente, ticalosii, pierderi, furturi chestiuni politice sa se uite la telenovela IN UMBRA TRECUTULUI.

Timp de aproape un an de zile eroii telenovelei va vor insoti. Vi se ofera o poveste de dragoste . In care vorba unui clasic "BINILI INVINGE". ISTORIE, FICTIUNE, MODERNISM, AVENTURA.

De retinut! Cei de la Acasa TV fac din nou modificari.

Astfel, din data de 15 februarie telenovela „Avenida Brasil” va fi difuzata de luni pana vineri, de la ora 22.00, cate un episod pe seara.

Tot din saptamâna 15 – 21 februarie, telenovela „Vise de smarald” va fi difuzata doar sambata si duminica, câte un episod, de la ora 22.00.

Le va lua locul în grila Acasa o noua productie Televisa din 2015, difuzata în premiera de Acasa, telenovela „In umbra trecutului”.

Primele doua episoade din "In umbra trecutului" vor fi difuzate luni, 15 februarie, urmând a fi difuzata de luni pâna vineri, între 20.00 si 22.00.