Promovarea TURISMULUI DE AVENTURA Solutia pentru salvarea turismului romanesc?


SUNTEM IN ETAPA IN CARE TOATE EFORTURILE SI STUDIILE FACUTE IN ULTIMII ANI AU SUBLINIAT NECESITATEA ATRAGERII TURISTILOR CATRE ZONELE CU POTENTIAL TURISTIC, IAR TURISMUL DE AVENTURA ESTE UNUL DIN ACESTEA. Aceasta este o declaratie facuta de unul din "mai marii" turismului romanesc.

SERIOS? Si cum arata oare studiile facute de romani daca de abia acum noi ROMANII ne-am dat seama ca SINGURA SOLUTIE pentru a mai atrage turisti in ROMANIA este TURISMUL DE AVENTURA? Ce aventura sa traiasca strainii ?

A, sa ne vada natura salbatica  sau ce a mai ramas din ea. Ruine, catacombe si atatea cladiri ,unele chiar de patrioniu zac lasate in paragina. Si cum vor ajunge turistii sa vada manastirile si DELTA DUNARII? Si frumosii nostri MUNTI CARPATI, MUNTII APUSENI? Cu ce mijloace de transport?

Da avem locuri minunate dar NU AVEM DRUMURI si SOSELE. Si ne lipsesc INFORMATIILE si RESURSA UMANA. EI cred ca multa vorba e saracia omului.

turism de aventura romania bucovina

Ce nu au reusit autoritatile romanesti au reusit STRAINII. Cei care au avut curajul sa paraseasca GERMANIA, ANGLIA, OLANDA, FRANTA. Cei care au fost atat de impresionati de frumusetile locurilor noastre  si-au deschis pensiuni sau doar si-au cumparat case.

Degeaba avem natura salabatica si locuri unice in EUROPA. Nu AVEM BAZA.

Astept nerabdatoare sa vad care sunt agentiile turistice care vor oferi circuite in zonele cu potentialul turistic. Asta stim si noi ca avem zone cu potential dar CE AM FACUT?  Si GERALD BUTLER alintat JERY de iubita lui a noastra MADALINA GHENEA, a fost un singur weekend in ROMANIA si cred ca i-a ajuns.

PAPARAZZI " AU PROMOVAT TURISMUL DE AVENTURA" in acest weekend. Actorul de la HOLLYWOOD nu cred ca va reveni prea curand in Romania. Atat l-au alergat paparazzi romani de i-a iesit pe nas vizita ce se dorea o vacanta plina de liniste. De cand a aterizat in ROMANIA paparazzi nu i-au slabit nicio secunda pe GERALD BUTLER si MADALINA GHENEA.


DAR CHIAR ASA? CE AU AVUT cu OAMENII? Sa ii fugaresti asa pe TRANSFAGARASAN de parca ce puteau surprinde?

Apoi dupa ce s-a fotografiat cu MADALINA MADI si JERY cabanierul de la BABELE a marturisit ca a fost placut surprins de vizita oaspetilor de seama si apoi a declarat ca a fost uimit de  CAT A MANCAT actorul american.

CUM? Cum sa spui asa ceva ? Unii au ramas cu practici de buna purtare de pe vremea  comunismului. Cred ca GERALD BUTLER a avut perfecta dreptate sa plece de urgenta din ROMANIA. Cea care a fost victma desi nu recunoaste este taman MADALINA GHENEA. Ea a primit reprosuri ca vizita asta trebuia sa fie una discreta. Si doar primise asigurari ca asa va fi.

turism_aventura_definitie_travel

Dar nu s-a intamplat asa. Ma mir ca nu ne-au povestit cei de la FUNDATICA si cata hartie igienica au consumat distinsii oaspeti. URAT, FOARTE URAT! Puteau sa le respecte intimitatea.

Nu stiu ce au obtinut paparazzi cu haituiala asta a romancei ce si-a adus iubitul tocmai sa se convinga de ospitalitea romaneasca.

Cel mai normal s-a comportat acel cioban despre care presa a scsris ca a stat cuminte si a zambit la poza. Si cuvintele lui ale ciobanului au fost de bun simt. A spus ca si-a dat seama ca actorul nu era roman iat doamna care il insotea era frumoasa ca toate femeile. Induiosator!

Era lumea ciopor la pensiunea VALEA CU PESTI atunci cand s-au cazat MADI si JERY. Mai dar nu sunt tot oameni? Nu a mai vazut ROMANUL UN ACTOR AMERICAN? ASA CEVA... ASTIA SUNTEM NOI ROMANII care acum ne-am gandit sa promovam TURISMUL DE AVENTURA.

TURISMUL DE AVENTURA ESTE O ZONA CU POTENTIAL au declarat autoritatile din domeniu. DORIM SA PROMOVAM TURISMUL DE AVENTURA PRIN ORGANIZAREA DE EVENIMENTE. Asta a declarat printr-un comunicat RAZVAN FILIPESCU seful AUTORITATII NATIONALE din TURISM.

Ce ar fi fost daca mai multi romani cu dare de mana ar fi pus umarul la renasterea turismului romanesc? ASA CUM A FACUT PRINTUL CHARLES DE WALLES. CARE are o fundatie care cu adevarat se ocupa de promovarea turismului romanesc.

Tot ceea ce declara romanii prin sefii autoritatilor SUNT DOAR VORBE. Exista atatea domenii, locuri , cabane, castele care ZAC IN RUINE asteptand un miracol. Oricum la declaratii NU NE INTRECE NIMENI.

Sa asteptam sa vedem cat va dura PROMOVAREA ZONELOR CU POTENTIAL TURISTIC. Si in ce constau practic aceste strategii de promovari. Sa speram ca nu se va intampla ca in cazul autostrazilor. Si dupa butada MIRCEA BADEA cu "TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TOMPUL"

ASTEPTAM SA VEDEM TURISMUL DE AVENTURA. Nici prea multe centre de bungee jumping sau tiroliana nu avem. Iar cei cu AVIOANELE sint si ei in IMPAS

Noroc ca avem piloti buni. Si inca mai avem cativa specialisti. In turism.

Poate se formeaza acum OAMENI SPECIALIZATI IN TURISMUL DE AVENTURA.
Comentarii