Cele mai bune RESTAURANTE din Bucuresti TOP restaurante by Chef Catalin Scarlatescu

TOP cele mai bune restaurante din Bucuresti recomandate de Chef Catalin Scarlatescu
  • ZEXE (restaurant cu specific romanesc)
  • Edessa 63 (restaurant cu specific turcesc)
  • Restaurant Tapo
  • Restaurant Casa Doina
  • Restaurant La Bonne Bouche
Oridinea topului despre restaurantele din Bucuresti unde se mananca cel mai bine este pur aleatorie.

Si acum sa spunem cateva cuvinte despre meniurile, locatia si alte informatii utile despre aceste cinci restaurante unde Chef Catalin Scarlatescu spune ca a mancat foarte bine in Bucuresti.

1. TOP cele mai bune restaurante din Bucuresti Restaurantul ZEXE a luat locul restaurantului Garibaldi pe la sfarsitul lui 2008.  La Zexe gasesti mancare boiereasca, nu traditionala, taraneasca, asa cum e in multe alte rastaurante cu specific romanesc din Bucuresti. Cei de la Zexe spun ca au bucatarie de zahana, si chiar asa isi si spun, Zahanaua Zexe; sau, mai exact, Restaurantul Zahanaua Zexe.

meniu restaurant zexe bucuresti top restaurante unde se mananca bine

Preturile sunt rezonabile; mai mari decat la alte restaurante "romanesti", insa si calitatea mancarii e incomparabila. Prin urmare, Zexe e de neocolit cand va propuneti sa mancati "romaneste"

Bucatarie: Romaneasca; Urbana
Dominanta: Generalist 
Pret/meniu: 100-150 RON 
Chef: Amalia Consulea 
Proprietar: Alexandru Consulea, Bogdan Dimitriu

2. TOP cele mai bune restaurante din Bucuresti Restaurant EDESA. Maestrul bucatar Mahmut s-a nascut pe data de 10 octombrie 1975, in orasul Urfa (EDESSA), care este situat in sudul Turciei. Meseria de bucatar a fost mostenita de la parinti.

Pentru a deveni un bun si renumit bucatar Maestrul Mahmut, a facut master-ul in Istanbul, iar apoi a lucrat timp de zece ani in cele mai de top restaurante de acolo.

In Romania, EDESA a inceput in anul 2007 cu 3 mese si 24 de scaune. Si aici are in spate tot zece ani de munca. 

Din meniul restaurantului turcesc Edesa fac parte preparate traditionale ca: Kunefe, Tulumba
Kazan Dibi (Crema de zahar ars), Pirzola (Cotlete de berbecut), Sarma Beyti Kebap, Karides Guvec (Creveti cu legume), Karni Yarik, Dorada (Dorada la cuptor), Lahmacun etc.

Adresa restaurantului Edesa este: Sos. Colentina Nr. 281, Bucuresti

3. TOP cele mai bune restaurante din Bucuresti Restaurant TAPO (restaurantului lui Florin Dumitrescu). TAPO face parte din grupul Barletto si vine cu o propunere interesanta de restaurant cu “fine dining” si local-concept de “late dining & bar”, numai bun pentru serile de afaceri sau petrecute cu prietenii. 

Conceptul culinar de la Tapo e definit si realizat de Florin Dumitrescu, cel care apare la emisiunile cu Master Chef de la ProTV. Si tot el e si chef acolo. 

Tapo este una dintre terasele mari ale Bucurestiului, pe malul lacului, frumos amenajata si cu priveliste rara ochilor oraseanului. Mancare buna, atmosfera de vacanta.

4. TOP cele mai bune restaurante din Bucuresti Restaurantul Casa Doina este o constructie autentic româneasca, din secolul al XIX-lea, renovata si restaurata în întregime, unde arta culinara, ambianta deosebita si serviciile de calitate constituie atractia principala.

Chef Tudor Dobre, are o bogata experienta culinara, fiind atras cu precadere de preparatele traditionale romanesti.

Insa clientii restaurantului Casa Doina din Bucursti pot comanda dintr-un meniu care cuprinde o paleta larga de preparate internationale, precum si diferite preparate specifice pe baza de peste proaspat românesc sau mediteranean.

meniu restaurant tapo bucuresti top restaurante unde se mananca bine

5. TOP cele mai bune restaurante din Bucuresti Restaurantul La Bonne Bouche se difineste a fi cel mai chic wine bistro din Bucuresti in Centrul Vechi, pe strada Franceza la numarul 30.

Aici puteti incerca conceptul de “wine flights” si sa degustati mai multe tipuri de vin in acelasi timp.

La Bonne Bouche este unul dintre putinele restaurante si bistrouri din oras unde poti sa comanzi vin la pahar din aproape orice sticla din meniu (care cuprinde, de altfel, si preturi pentru un pahar).

Restaurantul La Bonne Bouche e mic, intr-o casa veche, evident, are o? singura sala, cu o terasa frumoasa cu multe flori, direct in strada.
MAI POTI CITI