ATRACTII Turistice Bucovina: Manastirea Putna un obiectiv turistic care nu trebuie ratat

Manastirea Putna este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova.

O atractie turstica majora a Bucovinei, apreciata si cautata atat de turistii straini, cat si de romani.

Manastirea Putna din Bucovina este cea mai importanta ctitorie bisericeasca a Voievodului Stefan cel Mare si Sfant, si strajuieste, de peste cinci veacuri, tinutul legendar si fascinant al Bucovinei.

Manastirea Putna a fost ridicata de Stefan cel Mare pentru biruinta obtinuta in batalia de la Chilia, din 25 ianuarie 1465, la indemnul si cu staruinta sihastrului Daniil.

Lucrarile de constructie ale manastirii au fost terminate in 1469, dar sfintirea ei a avut loc la data de 3 septembrie 1470. Ridicarea zidurilor de imprejmuire ale incintei si a turnurilor aferente lor a fost terminata dupa un deceniu de la sfintire, in 1481.

De-a lungul veacurilor Manastirea Putna a trecut prin numeroase incercari ca incendii, navaliri si ocupatii straine, cutremure, dar care n-au putut intrerupe desfasurarea vietii monahale si lauda neincetata adusa lui Dumnezeu. O istorie agitata pe masura faimei si importantei sale.
atractii turistice bucovina manastirea putna wiki turistic
Obiective Turistice Bocovina - Putna
Intre anii 1854 si 1856, zidurile fostei case domnesti a mastirii au fost demolate pana la nivelul solului iar in locul lor au fost construite un corp de cladiri care exista si in prezent. In aceeasi perioada zona de nord a fost largita si s-a construit un zid de 23 de metri, langa care s-au construit un nou corp de chilii. In partea de nord-vest s-a ridicat o masiva cladire cu parter si etaj destinata staretiei. In anul 1859 au fost facute modificari la forma acoperisului iar in anul 1882, pe locul turnului-clopotnita din lemn s-a construit un turn inalt din zidarie, in care s-au instalat clopotele.

Incepand din anul 1969 au avut ample lucrari, fiind restaurate pe rand, biserica, turnul tezaurlui, turnul de la intrare si turnul clopotnita, precum si latura de vest a zidului de incinta.

De asemenea a fost construit si un modern muzeu destinat colectiilor de arta iar corpul de chilii aflat pe latura nordica a Manastirii Putna a fost restructurat prin remodelarea arhitecturii fatadelor.


View Larger Map

Monumentele Manastiri Putnei:
- Biserica “Adormirea Maicii Domnului”,
- Turnul Tezaurului,
- Casele Domnesti,
- Turnul de Intrare,
- Zidurile de Incinta.
- Muzeul manastirii Putna care cuprinde: Broderii, argintarii, icoane, sculptura in piatra, sculptura in lemn, etc

Adresa: Manastirea Putna, Localitatea Putna, cod 727455, Judetul Suceava (Manastirea este situata la circa 30 de km nord-vest de orasul Radauti).
Telefon: 0230.414.055
Fax: 0230.414.119