Operatia Simonei Halep operatie grava sau simpla? Operația de deviatie de sept nu este una complicata!

Simona Halep se opereaza. Toti fanii ei s-au intrebat este grava aceasta operatie sau este o operatie simpla.

Trebuia sa se opereze Simona Halep de deviatie de sept, sau este doar o stratagema menita a motiva esecurile avute in ultima perioada.

Aflati ca deviatia de sept are cu adevarat un rol important pentru activitatea sportiva.

Hipertrofierea cornetelor nazale poate duce la scaderea performantei în orice domeniu, deoarece creierul nu se oxigeneaza corespunzator, iar pacientul nu se odihneste bine în timpul noptii.

Deviatia de sept poate genera apnee nocturna, consecinta find o stare de oboseala generala in timpul zilei.

simona halep operatie de deviatie de sept

In general, operatia de deviatie de sept nu este una complicata. Interventia chirurgicala dureaza în jur de 30 de minute si se face sub anestezie generala.

Operatia de septo-rinoplastie nu se poate efectua fara a tine cont, desigur, si de estetica piramidei nazale, factor legat fara doar si poate de functia de respiratie. Aceasta presupune o incizie la nivelul mucoasei nazale si eliminarea excesului de os si cartilaj.

Iar in ceea ce priveste recuperarea, aceasta dureaza circa o luna, dupa care activitatea poate fi reluata la capacitate maxima.

In cazul unui sportiv, dupa doua saptamâni de la operatia de deviatie de sept, acesta poate relua antrenamentele lejere, iar pe parcurs, ele se pot intensifica.

Asadar, Simona Halep se poate întoarce pe teren în forma maxima la turneul de la Miami, programat începând cu 21 martie 2016.

Tinând cont ca anul trecut a jucat semifinala la competitia din Florida, Simona Halep are un motiv în plus sa traga tare pentru a juca la Miami.

O alta absenta din circuitul competitional ar însemna alte 600 de puncte pierdute, ceea ce ar provoca o scadere si mai drastica în clasament, pana spre locul 20.
MAI POTI CITI