Iohannis si caciula lui Ceausescu. Povestea caciulii de blana care aduce ghinion.

Klaus Iohannis in ipostaze amuzante. Presedintele Iohannis pe prima pagina a tabloidelor cu ocazia zile nationale a Micii Uniri. Nu din pricini politice, sau din cauza de discurs tinut la Iasi in fata moldovenilor care erau nerabdatori sa bage la burta mancare dat gratis de autoritatile locale.

Presedintele Iohannis si-a ales in mod neinspirat un obiect vestimentar, si anume: CACIULA DE BLANA. Era evident ca pentru cei care au prins evenimentele din 1989 ca aceasta CACIULA prezidentiala va deveni VEDETA zilei, si ca nimic altceva nu va mai conta.

Iohannis a purtat o caciula aproximativ identica ca si Caciula din Blana a lui Ceausescu din decembrie 1989.

Ptiu, ptiu... O caciula care in final i-a adus ghinion lui Ceausescu, care a sfarsit prin a fi pus la zid si impuscat.


Ori Iohannis are consilieri de imagine foarte prosti, (cum ar fi ca Obama sa participe la un eveniment oficial purtand "basca de revolutionar" a lui Che Guevara???), ori pe Presedinte il doare fix la basca si nu tine cont de sfaturile bune pe care le primeste.

Imaginea de mai sus reprezinta dovada de necontestat ca un mic amanunt nevinovat poate ajunge sa reprezinte stirea zilei iar restul evenimentelor, chiar daca mai importante, sa nu mai conteze.

Ramane intrebare: de ce si ce a urmarit Iohannis afisandu-se la eveniment oficial purtand relaxat caciula cu pricina? Sau poate nimic... este foarte posbil sa nu se fi gandit ca o caciula de blana poate da nastere la dezbateri nationale.

iohannis si axinte vacanta mare caciula problema

Definitie CACIULA (Dex Online)

CACIÚLA, caciuli, s. f. 1. Obiect confectionat din blana de oaie sau de alt animal si care serveste la acoperirea capului. Buna ziua, caciula (ca stapânu-tau n-are gura)! se spune, în bataie de joc, unuia care nu saluta.  Expr. A-ti lua (sau a-ti scoate) caciula (de pe cap) = a-ti descoperi capul în semn de salut sau de respect. La asa cap, asa caciula = cum e omul, asa e si purtarea lui. A-i iesi (cuiva) parul prin caciula = a) a i se urî asteptând;

Sau poate avem un Prezident care e un Axinte cu costum si palton?