Craciunul pe rit vechi 2016 la Sinaia: zapada ca in povesti si peisaje fermecatoare

Craciunul pentru crestinii ortodocsi de rit vechi este sarbatorit in fiecare an pe data de 7 ianuarie.  În restaurantele din Sinaia si in 2016 a rasunat muzica si bunatatile au umplut mesele pentru turistii din Republica Moldova si Rusia care au venit sa petreaca Craciunul pe stil vechi.

Sute de turisti din Rusia, Republica Moldova si Ucraina au ajuns si în statiunile de pe Valea Prahovei, pentru a petrece Craciunul pe rit vechi, mai ales ca unele hoteluri din Sinaia si Busteni au avut pentru aceasta ocazie oferte speciale.

imagini iarna 2016 la sinaia castelul peles

Astfel, aproximativ 300 de turisti au ajuns în Sinaia si alti 300 de turisti s-au cazat in statiunea Busteni.

sinaia 2016 castelul peles atunci cand ninge


Rusii, ucrainienii si moldovenii sarbatoresc Craciunul pe rit vechi în 7 ianuarie, iar Revelionul se va serba în 13 ianuarie 2016.  Insa partea cu Revelionuil este un pic discutabila. Pentru ca acest eveniment este pur administrativ si nu are legatura cu calendarul religios.

Dincolo de aceste diferente si deosebiri, in acesasta perioada la Sinaia este o vreme de vis. Ninge linistit, frigul nu deranjeaza, intr-un cuvant este o vreme de vis perfecta pentru o vacanta relaxanta la munte.Comentarii