Oferte cazare la PENSIUNEA DRAGONUL din orasul AVRIG , obiective turistice, PALATUL DE VARA BRUKENTHAL, PARCUL BAROC, Biserici vechi in EDENUL TRANSILVANIEI.

AVRIG... un orasel mic dar minunat locul de nastere a unui mare carturar roman GHEORGHE LAZAR. Ajungeti cu masina pe DN1 E68,oraselul fiind la numai 27 de kilometri de SIBIU. Nu se poate sa nu fiti impresionat de oras. Arhitectura este minunata si oamenii sunt calzi si primitori. Nemaivorbind de curatenie si obiective turistice. Este orasul perfect pentru o mica vacanta de unde vei reveni relaxat si cu o tolba mare plina de povesti.

Ce puteti vedea in AVRIG? FABRICA De STICLA,UZINELE MARSA. Din AVRIG puteti face excursii in MUNTII FAGARAS. Sunt cabane dragute iar privelistile merita admiratia noastra. La cabana BARCACIU ajungeti in doua ore pe jos. LACUL AVRIG, VARFUL NEGOIU sunt alte atractii Si localitatile dimprejur sunt minunate. BRADU,GLIMBOACA,MARSA sunt sate unde mai dainuie traditiile.

Orasul AVRIG se invecineaza cu satul PORUMBACU DE SUS, NUCET si CARTISOARA.Minunate sate de munte cu oameni cum numai in ARDEAL gasesti.

In aceasta zona a tarii relaxarea are un alt sens. Vei vedea cum oamenii au alt ritm de viata si de lucru. E poate mult mai civilizat din multe puncte de vedere ca in orasele mici. Poti face minunate trasee, poti sa mergi spre BALEA LAC si POIANA NEAMTULUI. Si nu uitati de MUZEUL ORASULUI AVRIG si BISERICA EVANGHELICA,BISERICA ORTODOXA VECHE,PALATUL DE VARA BRUCKENTAL acest EDEN al TRANSILVANIEI.

obiective turistice avrig PALATUL DE VARA BRUKENTHAL

MUZEUL orasului AVRIG adaposteste atat obiecte cat si documente legate de viata marelui GHEORGHE LAZAR. Si pentru cei care stau prost cu istoria si mai ales cu limba romana pe care le-au pierdut prin vreun club sau bar reamintim cine a fost acest mare roman.

GHEORGHE LAZAR a fost fondatorul primei scoli in limba romana. In muzeu mai sunt expuse obiecte de arta populara, industrie casnica si sticlarie. Da, de la AVRIG va puteti cumpara cele mai frumoase pahare din cate ati vazut marea lor parte mergeau pe vremuri la export. La MUZEIUL ORASULUI AVRIG se organizeaza expozitii, manifestari culturale sau evenimente.

BISERICA EVANGHELICA este cea mai veche biserica si dateaza din secolul al XIII-lea. Locuitorii Avrigului "avrigenii" se mandresc cu aceasta biserica care este dealtfel si cel mai vechi monument al orasului.

BISERICA EVANGHELICA a fost construita in stil romanic sub forma unei bazilici cu turn vestic, cor si absida centrala. Este impodobita cu sculpturi medievele ce infatiseaza lupta dintre bine si rau.

BISERICA ORTODOXA VECHE este mandria localnicilor care au si ctitorit biserica. Nu sunt confirmate sursele care sustin ca aceasta biserica dateaza din anul 1570. Inainte de vreme era aici o alta biserica veche construita in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea. Pe locul acesteia s-a construit noua biserica numita BISERICA ORTODOXA VECHE.

Sa stiti ca BISERICA ORTODOXA adaposteste  fresce minunate. Atat cele interioare cat si cele exterioare au fost lucrate de mesterii PANA si IONASCU. Aceste fresce sunt cele mai valoroase de pe intregul cuprinsul TRANSILVANIEI.

Si cum sa fiti in AVRIG si sa nu vizitati fosta resedinta de vara a baronului SAMUEL VON BRUKENTHAL.

PALATUL DE VARA BRUKENTHAL a fost construit chiar dupa modelul celebrului PALAT SCHONBRUNN la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Aceasta a fost cea mai mare dorinta a guvernatorului TRANSILVANIEI,, BARONUL  SAMUEL von BRUKENTHAL.

Dupa ce s-a terminat constructia acest palat a fost numit "EDENUL DIN TRANSILVANIA"Langa palat mai gasim si o frumoasa gradina si un parc .

Acest parc este unic in ROMANIA deoarece este un parc construit in stil baroc.

Si dupa atata drum haideti sa va cazati la PENSIUNEA DRAGONUL din AVRIG.

imagini camere PENSIUNEA DRAGONUL din orasul AVRIG

PENSIUNEA DRAGONULdin AVRIG are trei stele dar restul pana la cinci stele compenseaza prin ospitalitate si conditii perfecte pentru zile odihnitoare. Bar, restaurant, tersa,si privelisti numai bune de admirat la cafeaua de dimineata.Si daca ati sti ce pozitie fabuloasa are pensiunea.

La aproximativ 600 de metri de PARCUL SAMUEL VON BRUCKENTHAL si la mica distanta de gara AVRIG veti da de pensiunea DRAGONUL. Inspirati de cultura asiatica la restaurantul pensiunii veti gasi mancare cu specific asiatic dar si international. Si sa vedeti gradina si iazul cum sunt amenajate ,la o prima vedere veti avea impresia ca ati nimerit in ASIA si nu in ARDEAL. Caldurile sunt "topite" de aerul conditionat.

Camerele au baie, frigider, iar la baie gasiti halat de baie , prosoape curate si papuci. Exista un loc unde se tin bagajele, camera de bagaje. La cerere contra cost pensiunea va ofera transportul de la /la aeroport. Exista si un spatiu de gratar iar parcarea este gratuita.

PENSIUNEA DRAGONUL a inceput sa fie din ce in ce mai des de straini de slovaci, nemti si sarbi.

CHECK IN se face la ora 14
CHECK OUT la ora 12

Bucurie pentru iubitorii de animalute. gazdele nu au nimic impotriva sa va primeasca cu ele. Pot exista mici taxe daca marimea catelului e mai mare daca mergeti insotiti de copii si aveti nevoie de mai mult de un pat suplimentar anuntati personalul pensiunii. Paturile suplimentare se ofera la cerere ia copiii pana in 6 ani sunt cazati impreuna cu parintii si nu vor plati bani in plus.

restaurant  PENSIUNEA DRAGONUL din orasul AVRIG

Restaurantul are 80 de locuri. Pentru a sti ce  preturi sunt in timpul saptamanii si la sfarsit in weekend ati face bine sa vorbiti la telefon cu proprietarii.

Nu sunt afisate preturile. Si ca o mica remarca. Aveti grija dvs, ca si gazde sa fie in permanenta cineva la receptie si sa raspunda la telefon. nu e placut pentru nimeni sa ajunga undeva sa doreasca sa se cazeze si sa fie nevoiti sa astepte pentru ca nu e NIMENI in preajama. Ce parere sa isi faca turistii straini? SUNTEM SAT FARA CAINI?

In rest personalul este amabil si incearca sa va ajute cu ce aveti nevoie.

Iata adresa de contact:

PENSIUNEA DRAGONUL din AVRIG SIBIU

STRADA HOREA NR.28 cod postal 555200
TELEFOANE: 0745 307 772