Treceți la conținutul principal

CULOAREA OCHILOR si personalitatea - Personalitatea in functie de culoarea ochilor

Cateva pareri despre CULOAREA OCHILOR si personalitatea - Personalitatea in functie de culoarea ochilor

Ochii, numiti si oglinda sufletului, nu sunt ei oare un indiciu relevant asupra personalitatii omului din fata noastra?

In arta cuceririi, culoarea si expresia ochilor joaca rolul principal. V-ati intrebat vreodata de ce ne captiveaza atat de mult ochii unei persoane?

Se spune ca persoanele cu ochi verzi sunt in general misterioase si deosebit de senzuale. Stiu sa flirteze si le este foarte usor sa seduca.
personalitatea in functie de culoarea ochilor

Iar persoanele cu ochi caprui sunt deosebit de energice, mereu in priza si foarte organizate.

Marele defect al persoanelor cu ochi caprui va fi insa incapacitatea de a-si exprima sentimentele.

Persoanele cu ochii negri sunt foarte responsabile, dar mai putin secretoase. Cu greu au incredere in cineva si foarte greu isi fac prieteni si relatii. Odata ce si-au facut un partener sau un prieten, sunt extrem de loiale. 

Potrivit unui studiu stiintific privind relatia dintre culoarea ochilor si abilitatile atletice, oamenii cu ochi caprui s-au descurcat mai bine la activitati care implica fuga sau sarituri, în timp ce persoanele cu ochi albastri au înregistrat rezultate mai bune la sport ce implica miscare musculara mai lenta cum ar fi jocul de golf. 

Exista si alte studii stiintifice care sustin ca oamenii al caror iris este de culoare închisa reactioneaza mai rapid, au reflexe mai bune, comparativ cu oamenii ce au un iris de culoare deschisa.

Revenind la culoarea ochilor si personalitatea pe care ei o dezvaluie, aflati ca persoanele cu ochi albastri sunt caractere extrovertite. 

Pentru persoanele cu ochi albastri este foarte important sa-si faca noi cunostinte, dar sa fie in centrul atentiei. 

Ele sunt dependente de munca si de aceea au mare succes in cariera lor. Iar in dragoste, le place sa flirteze si cu greu se ataseaza de un singur partener. Cu toate acestea, in cazul in care inima lor este cucerita, ei pot face imposibilul in numele iubirii.

Exista si combinatii mai exotice de culori, cum ar fi ochii caprui - gri.  Posesorilor ochilor de culoare capruie cu nuante de gri le este specifica o natura contradictorie. Pentru dezvoltarea unor relatii pe termen lung cu o asemenea persoana e nevoie de multa rabdare si timp. 

De asemenea, acesti oameni sunt „dotati” cu vitalitate, initiativa, pasiune si putere de a merge mereu înainte.

Oricare ar fi studiile efectuate asupra legaturii dintre culoarea ochilor si personalitate, este bine de stiut ca nimic si nimeni nu hotaresete pe vecie modul de personalitate. Personalitatea este ca o plastilina, care se modeleaza mereu in functie de diverse evenimente, situatii de viata etc si pentru care culoarea ochilor reprezinta doar un singur aspect definitoriu.