Treceți la conținutul principal

BIOGRAFIA DACIAN CIOLOS: "nepotul securistului" Virgil Ardelean Comisarul casatorit cu o frantuzoaica fata de ministru de externe

Inainte de a spicui din CV-ul lui Dacian Ciolos, o biografie intersanta de altfel, trebuie sa lamurim un aspect legat de niste lucruri care se refera la aspecte mai "intunecate" din biografia lui Dacian Ciolos.

Este Dacian Ciolos nepotul lui Virgil Ardelean? Chestorul de politie Virgil Ardelean, zis ”Vulpea”, este fost Sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din cadrul MAI.

Dan Ciolos este dat drept ”nepotul” lui Virgil Ardelean, speculatiile pornind de la faptul ca amandoi au origini genealogice in localitatea salajeana Pericei.

Insa se pare ca acesta este doar un zvon nefondat. Mai ales ca potrivit primarului comunei Pericei, Boncidai Csaba, acestia nu au nici o legatura de rudenie.
dacian ciolos wiki biografie fara secrete

Astfel pe parintii mamei lui Dacian Ciolos, nascuta la Pericei, i-a chemat Brandus – pe bunic – si Ciordas – pe bunica. Bunicii lui Virgil Ardelean, din partea tatalui, s-au numit Ardelean si Martin.

Chiar daca "nepotul" lui Virgil Ardelean nu este nepot in adevaratul sens al cuvantului, un alt aspect din biografia lui Dacian Ciolos este interesant si adevarat.

Dacian Ciolos este casatorit cu VALÉRIE, nepoata fostului ministru de externe al Frantei Michel Barnier, fost înalt functionar european în repetate randuri, actualmente vicepresedinte al Partidului Popular European, membru al UMP si europarlamentar si dupa spusele unora ofiter cu functie foarte mare in randul serviciilor secrete franceze (DST).

Aceste amanunte picante din CV-ul lui Dacian Ciolos fiind spuse, sa sintetizam biografia lui Dacian Ciolos, mai mult ca sigur noul Prim Ministru al Romaniei.

Dacian Ciolos s-a nascut la data de 27 iulie 1969, în orasul Zalau. Dupa absolvirea în 1987 a studiilor medii la Liceul agroindustrial din Simleul Silvaniei, specializarea Horticultura si Viticultura, a urmat cursurile Facultatii de Horticultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj (1989-1994), obtinând diploma de inginer horticultor.

In ianuarie 2005, Dacian Ciolos a fost adus pe postul de consilier de catre Gheorghe Flutur, fiind pana in mai 2007 reprezentant al ministerului in Comitetul Special Agricol la Consiliul Uniunii Europene.

poze nunta lui dacian ciolos cu valerie

Ulterior, din mai pana in octombrie 2007, Ciolos a fost subsecretar de stat pentru afaceri europene iar din 11 octombrie 2007 pana in 22 decembrie 2008 a ocupat fotoliul de ministru al agriculturii in Cabinetul Tariceanu.

In vara lui 2009, Dacian Ciolos a fost numit in fruntea unei comisii prezidentiale pentru dezvoltarea agriculturii.

In perioada 1991-1996, a urmat stagii practice in ferme de agricultura ecologica sub egida Federatiei Regionale a Agricultorilor Ecologici din Bretagne (Franta).

In perioada august - septembrie 1995 Ciolos a lucrat la Centrul International de Cooperare pentru Dezvoltare Agricola in Franta iar in perioada februarie - septembrie 1997 a activat in calitate de inginer stagiar la Camera Judeteana de Agricultura Aveyron.

Activitatea profesionala a lui Ciolos a fost apreciata si de oficialii europeni, astfel ca la 1 iulie 2015 a fost numic în postul de consilier special al presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Ramane sa vedem (in cazul in care va fi validat de votul Parlamentului) daca guvernarea lui Dacian Ciolos se va ridica la nivelul asteptarilor actuale sau va fi doar tehnocratul Presedintelui cum a fost si Mugur Isarescu pentru Emil Constantinescu!