Scandal! Primarul din Busteni vrea o parte din SINAIA! Emanoil Savin a inchiriat terenuri care nu apartin de Busteni

Pe Valea Prahovei lucrurile nu sunt chiar asa de idilice. Rivalitatile dintre principalele statiuni montane din aceasta zona ajung uneori sa capete aspecte cu iz penal.

Astfel se pare ca primarul din Busteni, Emanoil Savin ar fi inchiriat terenuri care nu apartin de orasul Busteni ci de Sinaia.  Primarul Savin a precizat ca suprafata de teren a apartinut comunei Poiana Tapului, care acum este parte a orasului Busteni.

In data de 20 octombrie 2015, Primarul orasului Busteni a facut unele declaratii in presa regionala potrivit carora o mare parte a pasunilor alpine din zona Cumpatu apartin, de fapt, orasului Busteni.

Acesta declaratie vine pe fondul unor nereguli semnalate de Primaria Orasului Sinaia, referitoare la un contract de inchiriere semnat între Primaria Busteni si o terta parte.

cearta sinaia busteni pasuni alpine din zona Cumpatu

Practic, contractul de închirere s-a facut pe un teren care apartine, conform tuturor documentelor acceptate la nivel local, judetean si national, orasului Sinaia.

Vlad Oprea, Primarul Orasului Sinaia a declarat referitor la acest litigiu: „Domnul Emanoil Savin a închiriat sute de hectare care nu au apartinut niciodata orasului Busteni! Este ca si cum eu, Vlad Oprea, ma trezesc maine sa spun ca Branul este al orasului Sinaia. Iar dumneavoastra ar trebui sa ma credeti pe cuvant, pentru ca eu nu arat niciun act, nicio harta, niciun înscris oficial care sa-mi sustina declaratia.

acte delimitare pasuni alpine cumpatu sinaia

Aceste limite teritoriale sunt clare, oficiale, publice si nu au fost stabilite nici ieri, nici azi. Subiectul stirii este de fapt altul, si anume ca domnul Emanoil Savin a inchiriat un teren care nu apartine orsului Busteni, unui tert, care a obtinut pe baza unui act fals, fonduri APIA (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura)  timp de sapte ani de zile. Iar acum trebuie sa raspunda. Si raspunde cu o minciuna mult prea mare pentru a mai putea fi acoperita in vreun fel. Vom face toate demersurile legale pentru a stabili, în justitie, realitatea.”

In aceasta saptamana a existat la Prefectura Prahova o sedinta de mediere intre autoritatile celor doua statiuni, care s-au soldat cu un esec total. Astfel incat, conflictul dintre Busteni si Sinaia cel mai probabil se va muta in instanta.

Ramane de vazut cum se va finaliza conflictul.
Vom reveni cu amanunte.
MAI POTI CITI