Legea RATB si Legea Defaimarii sociale exercitiu de prostie validat de Parlament

De viitoarea,asa-zisa, "lege" a transportului in comun, in Bucuresti, ati auzit? 

O posibila hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti ar putea intr-un viitor oarecare sa sune ca mai jos.

Banii pentru calatoriile cu mijloacele RATB, vor fi retinuti, lunar, din retributia calatorilor angajati, din pensiile celor cu mai mult de 1000 lei/luna, din alocatii, sau veniturile parintilor, in cazul copiilor, cu vârsta peste 7 ani, bineinteles, ( cu pretul redus la jumatate) , etc.

Bineinteles, tonetele RATB, vor disparea, iar calatorii din provincie care ajung in Bucuresti, isi vor lua biletele si abonamentele RATB rapid si simplu: on-line!
legea ratb bilete online sau abonamente obligatorii

Dap... dupa cum spuneam "legea RATB" este o fantezie SF, doar o inventie legislativa posibila, care la un moment dat, de ce nu, ar putea deveni realitate.

Insa nu mai mira pe nimeni faptul ca alesii poporului, fie ei parlamentari, primari sau consilieri locali, scot din putul gandirii lor niste aberatii legislative.

Daca legea RATB nu exista, "Legea defaimarii sociale" incepe sa prinda contur, fiind in acest moment votata de Senatul Romaniei. Poate cei de la Camera Deputatilor sa aiba mai multa minte si sa nu o treaca. Mai ales ca acest for legislativ este decizional in cazul de fata.

"Legea defaimarii sociale" este o nascocire a lui Dragnea care prevede ca "defaimarea sociala" s-ar putea sanctiona cu amenda de la 1.000 la 30.000 lei, daca vizeaza o persoana fizica, respectiv cu amenda de la 2.000 la 60.000 lei, daca vizeaza un grup social.

Deasemenea legea defaimarii sociale vizeaza infiintarea unui departament special in cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, dar si obligatia ca radioul si televiziunea publica sa includa programe de promovare a tolerantei, profesorii sa urmeze cursuri pe aceasta tema, iar unitatile de invatamant sa adopte un "plan anual pentru implementarea actiunilor privind combaterea discriminarii".

Practic va fi desfiintata orice urma de presa independenta cu amenzi.

Daca va zice cineva ca clasa politica din Romania e formata din hoti si borfasi, hopa, amenda de 60.000 de lei.

Daca spuneti ca parlamentari sunt niste hoti, alti 60.000. Ati inteles?

Asta deoarece legea defineste grupul social, a carui defaimare este pedepsita, ca fiind o „categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica (...) apartenenta politica, orientare sexuala, origine sociala, avere, dizabilitati (...) sau infectie HIV/SIDA”.

Si atunci va mai puteti mira de o nascocire fantezista cum e Legea RATB?
MAI POTI CITI