Despre RAPA DIAVOLULUI o atractie turstica din Judetul PRAHOVA care te infricoseaza

WIKI Rapa Diavolului din Valea Cosminelor, judetul Prahovaș locație, povești de groază si fenomene paranormale

Rapa Diavolului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

La cativa kilometri de satul Poiana Treistii din comuna Cosminele, judetul Prahova, se afla celebra Rapa Diavolului, un loc pe seama caruia localnicii din zona au creat o adevarata legenda.

In vremuri stravechi, spun legendele, preotii daci faceau aici ritualuri si invocau fortele naturii si spiritele pentru ajutor si protectie.

Se povesteste deasemenea ca la Rapa Diavolului din Valea Cosminelor ar fi ascunse comori.

wiki despre rapa diavolului valea cosminelor

Ba comori ale turcilor, ba ale haiducilor, ba ale boierilor. Dar oamenii n-ar mai calca acum pe acolo, pentru tot aurul din lume.

Batranii satului, la randul lor, au auzit povestile de la batranii lor. De mai bine de o generatie, niciun temerar nu s-a mai incumetat sa caute aurul ascuns adanc in maruntaiele dealului.

Cei care au încercat sa ajunga la tezaur si-ar fi pierdut mintile, inclusiv preotii care ar fi încercat sa sfinteasca locul.

Alti curajosi vorbesc despre existenta unui portal interdimensional.

Chemarea comorii a fost irezistibila pentru multi, mai ales ca localnicii spun ca, uneori, deasupra Rapei Diavolului se vad flacari albastre emanate de metalul ascuns.

Doar ca aventurierii au sfarsit foarte prost, si-au pierdut mintile sau au fost gasite dupa zile întregi, cu privirile ratacite.

Povestile misterioase (aproape desprinse dintr-un film horror)  au atras în zona si numerosi turisti.

harta drum rapa diavolului prahova

De altfel, Rapa Diavolului are un site dedicat si chiar o pagina pe Facebook, unde sunt organizate excursii la rapa in timpul noptilor de Sanziene sau vara, cand se poate înnopta la cort.

Cei care vor sa ajunga la Rapa Diavolului din Prahova trebuie sa urmeze drumul din satul Poiana Treistiei pana la rapa.

Un drum destul de anevoios, deoarece dupa ce traversezi islazul satului trebuie sa cobori prin padure o panta inclinata pentru a lua pieptis un alt deal, destul de abrupt, în vârful caruia se afla locul incarcat cu mistere si legende de speriat copii la miezul noptii.

Legenda comorii ascunse in Rapa Diavolului este alimentata nu doar de povestile de groaza spuse la gura sobei. Exista chiar si o harta a constructiei de sub munte.

În ciuda acestor parerilor avizate care spun ca acesta este doar un loc de orientare în sat, situat într-o zona foarte pitoreasca renumele Rapei Diavolului si a fenomenelor care se petrec acolo continua sa suscite imaginatia, iar pasionatii spera ca vreodata misterul zonei sa fie lamurit.
MAI POTI CITI