Cataplasmele cu usturoi pentru raceala si imunitate scazuta si picioare reci

Cataplasmele cu usturoi sunt foarte eficiente in mentinerea sanatatii. Usturoiul este un remediu foarte puternic pentru diverse afectiuni.

Este demonstrat ca o cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor.

Cercetatorii au constatat ca o cataplasma cu usturoi aplicata pe talpile picioarelor are efecte exceptionale in cazul persoanelor cu o imunitate scazuta, a persoanelor care racesc foarte repede si au o tuse cumplita sau, indiferent de anotimp.

De asemenea cataplasmele cu usturoi sunt utile persoanelor care au mainile si picioarele în permanenta reci.

Usturoiul e cunoscut de mult timp ca antiseptic miraculos in cazurile care implica infectii la ochi, urechi, nas si gat.
wiki sanatate efecte cataplasme cu usturoi pe talpile picioarelor

De exemplu daca se ia o bucata de usturoi in gura, la inceputul unei raceli, pe partea dintre dinti si obraz, raceala va disparea in cateva ore sau cel mult o zi.

Usturoiul are efect curativ asupra bolilor cronice ale organelor respiratorii superioare, absorbind toxinele - ceea ce e valabil si pentru inflamatiile cronice ale amigdalelor, glandelor salivare si glandelor limfatice invecinate, faringitele si laringitele grave.

Efectul miraculos al cataplasmei cu usturoi se datoreaza substantelor active prezente în leguma.

Cataplasma cu suturoi fixata pe talpile picioarelor, de seara pana dimineata, actioneaza asupra punctelor reflexe situate in aceasta zona a corpului.

Pentru prepararea cataplasmei de usturoi aveti nevoie de mai multi catei de usturoi tocati marunt (4-5 capatani) amestecati cu trei-patru linguri de ulei de masline.

Inainte de a aplica cataplasma de usturoi pe talpile picioarelor, acestea se ung cu ulei de masline.

De asemenea, trebuie sa ungeti cu ulei de masline si degetele mainilor care intra în contact cu sucul usturoiului în timp ce tocati cateii de usturoi.

Prin aceasta masura de prevedere, protejati pielea de arsurile cauzate de sucul de usturoi.

Tocati marunt, cateii de usturoi amestecati cu ulei de masline se aplica pe talpi.

Pentru ca bucatelele de usturoi sa nu se risipeasca si sucul legumei sa fie persistent, peste aceasta mixtura  se aplica o fasa de tifon, iar talpa piciorului se infasoara intr-o punga de plastic ce se fixeaza de glezna piciorului.

Dimineata se indeparteaza cataplasma de usturoi si talpa piciorului se spala cu apa calda si sapun pentru a elimina mirosul de usturoi.
MAI POTI CITI