PROGNOZA METEO DE PASTE LA MUNTE, BANAT & MARAMURES

Prognoza meteo pentru perioada 6-19 aprilie 2015 emisa de Administratia Nationala de Meteorologie.

Daca vreti sa stiti cum va fi vremea de Paste 2015 la munte sau in Maramures cititi prognoza ANM de mai jos.

1) PROGNOZA METEO DE PASTE LA MUNTE

In primele trei zile, la munte valorile termice diurne medii se vor situa în jurul pragului de înghet si vor caracteriza o vreme mai rece decat în mod obisnuit.

Incepand cu data de 9 aprilie 2015, procesul de încalzire va determina trecerea la valori medii normale ale temperaturilor maxime pentru aceasta regiune, circa 8 grade pe 11 si 12 aprilie 2015 si 9...10 grade, ulterior.
prognoza meteo de paste la munte maramures banat
Cum va fi vremea la munte de Paste 2015

De-a lungul primei saptamâni, temperaturile minime vor fi permanent negative, in medie, intre -8 si -2 grade, iar apoi vor marca o crestere, depasind cu putin 0 grade.

La munte va ninge în intervalul 6 - 9 aprilie 2015, local insemnat cantitativ si se va depune strat nou de zapada.

Precipitatii predominant sub forma de ploaie slaba si pe arii restrânse vor fi posibile în unele zile ale celei de-a doua saptamani.

2) PROGNOZA METEO DE PASTE IN BANAT

Pe parcursul primei saptamâni, regimul termic diurn se va ameliora treptat. Astfel, media maximelor termice va creste de la 9 grade, pe 6 aprilie, la 19 grade pe 11 si 12 aprilie 2015.

Totusi, media minimelor termice in zona Banatului va fi de cel mult 2 grade, putând atinge in unele nopti pragul înghetului.

Intre 13 si 19 aprilie 2015, temperaturile maxime vor creste usor, mediile fiind de 20...21 grade, dar cele minime vor fi semnificativ mai mari decât în prima saptamâna, oscilând, în medie, între 5 si 7 grade.

3) PROGNOZA METEO DE PASTE IN MARAMURES

Pe parcursul primei saptamani, procesul de incalzire a vremii se va regasi indeosebi in evolutia regimului termic diurn.

Media regionala a maximelor termice va creste de la numai 6 grade, pe 6 aprilie, la 17 grade pe 11 si 12 aprilie, depasind cu putin norma climatologica.

Între 13 si 19 aprilie, temperaturile maxime se vor mentine relativ ridicate pentru aceasta regiune, cu medii de 18...19 grade.

Media regionala a temperaturilor minime in Maramures va fi, între 6 si 10 aprilie 2015, usor sub pragul înghetului, dar ulterior aceasta va trece treptat la valori pozitive si va atinge 4...5 grade in a doua parte a celei de-a doua saptamani.