DARUL de la NUNTA se IMPOZITEAZA... in viziunea unor parlamentari care vor o LEGE pentru impozitarea darului de la nunta

Parlamentarii romani sunt plini de ideei! Vor sa impoziteze darul de la nunta. Ati citit bine.  Ca sa incasezi darul de la nunta va trebui sa iti faci un PFA, sa emiti chitanta si normal, sa platesti impozitele pe darul de nunta la stat.

Toata nebunia legata de impozitarea darului de la nunta a pornit de la o propunerea legislativa facuta de deputatul PSD Gheorghe Ciobanu.

Deputatul a inaintat Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), o propunere privind taxarea localurilor unde se organizeaza nunti, botezuri si banchete, dar si a firmelor de evenimente.

Gheorghe Ciobanu, care este membru al Comisiei pentru buget, finante si banci din cadrul Camerei Deputatilor, spune ca specialistii din Ministerul de Finante lucreaza la propunerea sa, adica la introducerea unui impozit forfetar.
darul de nunta se impoziteaza lege aflata in proiect
Impozitarea darului de la nunta - o idee "idioata"

Ideea deputatului Ciobanu ar putea fi completata si de o metoda de impozitare directa chiar a darului de nunta.

Astfel, inainte ca mirii sa poata lua bani direct de la nuntasi,  vor trebui sa isi înfiinteze o firma sau PFA.

Apoi, dupa ce darul de nunta a fost strans, ei ar urma sa emita o chitanta pe suma respectiva ce va fi declarata ulterior in contabilitate.

Din suma stransa ca si dar de nunta, ar urma sa fie percepute urmatoarele taxe si impozite: 16% impozit pe venit, 6,5% contributii la sanatate si 10,5% CAS.

Sumarizand, statul vrea (inca e proiect) sa impoziteze darul de nunta cu 33%!

Nepunand la calcul si cheltuielile aferente infiintari si functionarii unui PFA, daca darul de nunta ar fi de 100000 lei, miri ar mai ramane doar cu 67000 de lei. Impozitul pe darul de nunta s-ar ridica la suma de 33000 lei.

WOW... Inca nu se stie data deputatii plini de idei vor considera ca toate cheltuieli legate de organizarea nuntii vor fi deduse din darul de nunta si apoi va fi facuta impozitare. Asa ar fi normal in orice SRL sau PFA. Sa iti deduci cheltuielile si apoi sa platesti impozit pe ce a mai ramas

In acest moment impozitarea darului de nunta este, dupa cum spuneam, in faza de proiect.

Toate tevatura cu impozitarea darului de la nunta are legatura cu o "cauza nobila" care i-ar privi pe cei care primesc sume fabuloase ca daruri de nunta, bani sau obiecte de valoare

Mai jos aveti doua exemple arhimediatizate.

Elena Basescu a încasat la nunta jumatate de milion de euro, dupa cum reiesea din declaratia de avere depusa când era europarlamentar. Elena Basescu avut aproximativ 800 de invitati.

Catalin Gheorghe Bologa, consilier PC în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, are trecuta în declaratie de avere suma de 90.000 de euro primita la nunta.