BIOGRAFIE Iulia Preda: unul dintre cei mai apreciati farmacisti revine pe TVR2 cu rubrica de santatate

Daca ar fi sa rezumam CV-ul Iuliei Preda am spune doar atat: doctor in stiinte medicale, farmacist, parfumier (diploma obtinuta la Scoala de Parfumerie La Grasse, din Franta), avand insa si cursuri de mezoterapie, fitoterapie, dermato-farmacie ori cosmetologie.

Nu este asa ca aceasta biografie profesionala IULIA PREDA este fascinanta?

Inainte de a prezenta wiki-ul profesional Iulia Preda trebuie sa anuntam ca dupa o absenta de 2 ani, timp în care s-a dedicat exclusiv carierei, Iulia Preda revine pe Tvr2, cu celebra rubrica de santatate si frumusete care a consacrat-o, de data asta, în cadrul emisiunii Matinissimo, în fiecare joi, de la ora 10.00.

Pe Iulia Preda o puteti asculta si la Radio Fi în fiecare luni si vineri, de la ora 12.00.

wiki iulia preda farmacista cu biografie de parfumier

Iulia Preda CV
 • Absolvent al Facultatii de Farmacie, U.M.F. Gr.T.Popa Iasi, licentiata în Farmacie
 • Doctor in Stiinte Medicale al Universitatii de Medicina si Farmacie Bucuresti
 • Masterat in Marketing Farmaceutic
 • Specializari în domeniul cosmetic în Atena, cursuri post universitare; colaborare cu institute de înfrumusetare din Atena pe formulare de produse cosmetice
 • Cursuri de PR si comunicare în domeniul farmaceutic
 • Sustinere de meetinguri si cursuri cosmetice
 • Formator pe cosmetica farmaceutica si farmacie recunoscut de Ministerul Muncii
 • Specializare obtinuta în Franta în domeniul parfumeriei si prepararii parfumurilor
Activitate universitara farmacist Iulia Preda:
 • 1998, Iasi – locul I cu tema: "Separarea alcaloizilor pirolizidinici din Stachys Lanathae Folium";
 • 1999, Cluj-Napoca – locul III cu tema: "Dozarea alcaloizilor pirolizidinici din Symphytum Officinale Folium ";
 • 1999, premiul POSTER pentru lucrarea "Contributii la studiul derivatilor flavonici din Stachys Lanatae folium ";
 • 2000, Cluj-Napoca – premiul special la sesiunea “Comunicarea cu pacientul”;
 • editia a-IV-a a concursului "Comunicarea cu pacientul", 17-18 martie 2000, Cluj-Napoca;
 • 2001, Iasi – Lucrarea de licenta cu titlul "Toxicitatea alcaloizilor pirolizidinici din Symphytum Officinale "
 • zilele Medicale Medicover 2003, 7-8 noiembrie, Bucuresti;
 • "Comunicarea Farmacist-Pacient-Medic sustinuta de un arsenal terapeutic valoros", Bucuresti, 11 decembrie 2003;
 • Psihologia vanzarii curs asigurat de AIMS–HUMAN capital ROMANIA, aprilie 2004;
Dupa absolvirea facultatii Iulia Preda si-a perfectionat cunostintele prin orientarea catre domeniul cosmetic si parfumerie, in care a obtinut o serie de specializari si competente.

Iulia Preda este autoarea unui numar de 21 de produse cosmetice pentru ingrijirea corporala si a tenului, obtinute in urma colaborarii cu prestigioase laboratoare cosmetice din tara si strainatate, precum Elvetia, Franta, Israel.

Iulia Preda a urmat cursuri postuniversitare de cosmetica farmaceutica in cadrul Facultatii de Farmacie din Atena, cursuri de mezoterapie, fitoterapie, dermato-farmacie si cosmetologie, si a fost prezentatoarea mai multor emisiuni de sanatate de la TVR la Romantica TV si Realitatea.

Iulia incearca sa aiba un stil de viata cat mai echilibrat. Spune ca nu pierde noptile, lucru foarte important deoarece somnul este esential.

Lipsa somnului ne face sa acumulam kilograme in plus, iar oboseala face ca organismul sa nu mai functioneze in parametrii normali.

Iulia Preda declara ca mananca cat se poate de sanatos, combinand legume, fructe, alimente proaspete si usor de digerat. Incearca sa manance putin si des, iar ca tehnici de relaxare sta jumatate de ora zilnic cu ochii inchisi, incercand sa elimine orice gand care o streseaza.

Deasemenea Iulia Preda are o parere buna despre detoxifierea organismului. Iar in acest sens va prezentam cateva tehnici de detoxifiere recomandata de Iulia Preda.

Iata 3 solutii simple de detoxiefiere a organismului pe care si cel mai ocupat dintre oameni le poate aplica: renuntati la zahar si consuma lemn-dulce sau miere.

Consumati alimente amare, cum ar fi verdeturile amare (rucola, papadie sau nasturel), stimulente pentru ficat – curata organismul in mod eficient.

Detoxificati cel mai mare organ al corpului: pielea. Cum? Prin exfoliere.

De doua ori pe saptamana, la dus, exfoliati pielea. Daca nu puteti sa va procurati anumite produse, puteti prepara in casa malai, cafea si miere, pe care le aplicati pe pielea umezita. Efectul este instant si placut la atingere.

In cadrul emisiunii Matinissimo de la TVR2, Iulia Preda va oferi  din 12 aprilie sfaturi utile pentru o viata sanatoasa si va demonstra cum, fara cheltuieli mari, poti sa va ajutati tenul sa se revigoreze sau sa va ajutati organismul sa scape de stresul zilnic.

Prin intermediul rubricii realizate de Iulia Preda, telespectatorii vor afla “trucuri” de beauty, retete cosmetice ce pot fi preparate acasa si vor primi informatii legate de nutritie, cât si despre ultimele noutati în domeniu.
MAI POTI CITI