Biografie Dr. Mihail - Mircea Jianu: CV Sef Sectie Ortopedie si Traumatologie Pediatrica Spitalul Baneasa

Incepem biografia doctorului Mihail - Mircea Jianu prin a va spune ca acesta este medicul care se ocupa de destinele Sectiei de Ortopedie si Traumatologie Pediatrica Spitalul Baneasa si Coordonatorul Programului National de depistare si tratament al scoliozei.

Conform CV-ului, Prof. Univ. Dr. Mihai Jianu, medic primar Chirurgie si Ortopedie Pediatrica, Doctor în Stiinte Medicale face parte din echipa Policlinicii Opera si Baneasa, unde acorda consultatii de specialitate si din echipa Spitalului Euroclinic, unde efectueaza interventii chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale.

Pe parcursul carierei sale profesionale Dr. Mihai Jianu are peste 39 ani în domeniul chirurgiei ortopedice, peste 15 ani dedicati excluisv tratamentului scoliozei.
cv doctor mihai jianu spitalul regina maria baneasa

De a lungul activitatii medicale Dr. Mihai Jianu se poate mandri cu peste 14.000 pacienti consultati si cu realizarea a peste 10.000 interventii chirurgicale.

Dr. Jianu este membru titular al Societatii Internationale de Chirurgie Spinala - Paris si membru în board-ul Societatii Internationale de Chirurgie Spinala - Belgrad.

Nestandu-i in fire sa se laude si detestand popularitatea facila, Dr. Mihai Jianu a cautat sa se recomande prin rezultate.

Iar aceste rezultate sunt confirmate de numarul mare de pacienti care solicita consultul si prin numarul mare de interventii chirurgicale, peste 600 de operatii de scolioza, de departe cel mai mare numar de operatii de acest gen efectuate în Romania.

In afara de activitatea medicala practica, Dr. Mihai Jianu are trecut in CV si o activitate stiintifica de exceptie.

Prof. Dr. Jianu a contribuit la realizarea a 20 carti de specialitate si monografii si a participat la numeroase congrese si conferinte nationale si internationale cu peste 113 lucrari stiintifice.

Si nu putem incheia aceast scurta biografie a Dr. Mihai Jianu fara a a spune ca dupa o cariera de 31 de ani în domeniul chirurgiei ortopedice, a ajuns la concluzia ca un bun chirurg trebuie sa posede trei mari calitati: competenta, perseverenta si mai presus de toate, modestie.

Spitalul Regina Maria, Baneasa este specializat in tratamentul:
  • Tulburarilor de crestere si inegalitatilor de membre
  • Malformatiilor congenitale ale mâinii
  • Afectiunilor tumorale benigne si distrofice ale osului
  • Deformarilor de coloana vertebrala, având o expertiza deosebita  în scolioza
  • Anomaliilor de dezvoltare a piciorului sau a soldului, cum ar fi piciorul strâmb sau displazia de dezvoltare a soldului
  • Deviatiilor de ax ale genunchiului: genu varum sau genu valgum
  • Paraliziei cerebrale (infirmitatea motorie de origine cerebrala)
  • Fracturilor si altor tipuri de traumatisme