Treceți la conținutul principal

Biografia Iulian Ghergut - romanul rapit în Burkina Faso - legata de Horatiu Potra si Frank Timis

Numele romanului rapit in Burkina Faso este IULIAN GHERGUT.

Biografia lui Iulian Ghergut este strans legata de afacerile omului de afaceri: Frank Timis.

Mina din Burkina Faso de securitatea careia se ocupa Iulian Ghergut, inainte sa fie rapit, este controlata  de Frank Timis.

Asociatul lui Ghergus, Horatiu Potra conducea dispozitivul de paza si securitate.

Daca despre wiki-ul biografic a lui Iulia Ghergut, se stiu putine lucruri, in schimb despre biografia lui Horatiu Potra s-a mai scris.

Cinci ani luptator în Legiunea Straina, zece ani mercenar si om de afaceri in Africa, sibianul Horatiu Potra si are o poveste plina de pericole si afaceri cum numai in filme poti vedea.
biografia Iulian Ghergut prieten Horatiu Potra legiunea straina

Biografia lui Horatiu Potra plina de pericole si multi bani, nu l-a impiedicat pe cel mai bogat roman, Frank Timis, sa-l angajeze pe post de bodyguard, ba chiar sa-l faca seful garzilor sale de corp.

Fostul luptator in Legiunea Straina, Horatiu Potra i-a castigat increderea lui Frank Timis foarte repede, iar acesta a ajuns sa administreze una dintre afacerile acestuia, Pan African Minerals, care se ocupa si de recurtare pentru servicii de paza in Africa.

Legionarul Horatiu Potra a locuit în Africa multi ani si a instruit militari guvernamentali si trupe rebele, a condus dispozitivul de securitate al emirului din Qatar si i-a antrenat pe ofiterii din garda de elita a presedintelui Republicii Centrafricane.

Horatiu Potra este specializat în operatiuni contrainformative si este cel care a înfiintat prima asociatie a veteranilor români care au activat în Legiunea Straina.

Revenind la recenta rapira a asociatului lui Pora, Iulian Ghergut, acesta facea parte dintr-o echipa de patrulare care asigura securitatea perimetrului exploatarii miniere.

"Potrivit informatiilor obtinute de la compania de exploatare miniera în cadrul careia cetateanul român activa, acesta nu ar fi fost ranit în schimbul de focuri. Conducerea minei si directorii întreprinderii se afla în contact permanent cu autoritatile din Burkina Faso, care au detasat un important contingent militar în zona, în vederea identificarii rapitorilor", anunta Ministerul de Afaceri Externe din Romania.

Burkina Faso, cunoscuta si ca Burkina, este o tara localizata în Africa de Vest.

Burkina Faso se invecineaza cu: Mali la nord, Niger la est, Benin la sud-est, Togo si Ghana la sud si Côte d'Ivoire la sud-vest.

Burkina Faso este o tara saraca, predominant agrara, având peste 85% din populatie lucrând în agricultura si cultivând doar 10% din suprafata.

Restul suprafetelor sunt alcatuite din pasuni si paduri, iar în subsol s-au descoperit numeroase resurse minerale (nichel, mangan, plumb, fosfati).