Biografia ELI LASLEAN croitoreasa lui Carmen Iohannis designer apreciat cu atelier de moda pe Lascar Catargiu

Nascuta la data de 20 februarie 1957, Eli Laslean este un apreciat designer roman. Ea este 'croitoreasa' care o imbraca pe sotia lui Klaus Iohannis, Carmen. 

Biografia aradencii ELI LASLEAN este mai mult decat fascinanta.

Viata creatoarei de moda este un exemplu de pasiune, tenacitate si curaj in fata greutatilor vietii.

Cum a început povestea Eli Laslean în domeniul modei? Ei bine aceasta ar fi inceput odata cu ... Marius Laslean si Brigitte Dukadam in anul 1991.

In anul 1991  Eli Laslean si-a dat demisia din postul de economist la un trust agricol si a inceput sa faca hainute la masina de cusut din bucatarie.

Pe acea vreme baiatul ei, Marius, avea sapte ani, i-a adunat pe prietenii si colegii lui si a decis sa faca o colectie pentru copii, pe care a prezentat-o în Sala Polivalenta din Arad la o competitie .

Biografie ELI LASLEAN croitoreasa carmen iohannis
sursa: www.ellis.ro
A fost un mare succes. In echipa de copii era pe vremea aceea si fetita lui Helmuth Duckadam — Brigitte si totul a fost ca intr-o poveste frumoasa.

Putin stiu ca ea ELI LASLEAN este economist de profesie.

ELI LASLEAN a absolvit Facultatea de Stiinte Economice din Timisoara. Profesorii o poreclisera arbitrul modei.

Ca si picanterie, ELI LASLEAN nu fost facuta membru de partid, pe motiv ca-si vindea cartela de cantina ca sa-si cumpere materiale pentru haine.

O vreme ELI LASLEAN a lucrat la Fabrica de confectii din Arad, care producea imbracaminte pentru export.

Dupa trei luni de la debutul in lumea modei, Eli a reusit sa isi cumpere primul balot de material, pana atunci isi cumpara tesaturi  la metru de la magazin.

Adevaratul debut in lumea modei a venit, la scurt timp dupa moartea sotului.

Atunci Eli Lasean a primit invitatia la primul targ de moda din Romania — Modexpo.

Eli spune ca acceptat invitatia pentru ca ar fi plecat oriunde numai sa nu vada acasa locul gol.

Venirea în Bucuresti cu o expozitie cu hainele pe care ea le facea cu dragoste la Arad a fost o revelatie.

Eli Laslean a avut un succes nebun, a vandut tot.

Creatoare de moda s-a intors acasa cu banii necesari platirii furnizorilor, iar de acolo a fost inca un targ in World Trade Center la Christmas Day — dupa o luna de participare la acest targ alt succes, alti bani, care au reechilibrat-o si a putut sa treaca cu bine acel an si a venit invitatia de a-si deschide un magazin la Sofitel, in galeria comerciala World Trade Center.

Insa prima  mare prezentare pe care a facut-o în Bucuresti a fost in anul 2000, la hotel Marriott.

Eli Laslean a organizat un show de moda fairplay in memoria sotului ei si a fost ceva cu totul deosebit.

L-a avut consilier pe Ovidiu Buta.

Aradeanca a facut o colectie frumoasa de 100 de piese, pantofii au fost oferiti de Mihai Albu, era prima iesire pe scena a pantofilor lui Mihai Albu intr-o prezentare de moda în show-ul Ellis din anul 2000.

In urma expozitiilor si intalnirilor  designerul Casei regale suedeze Lars Wallin i-a facut lui Eli Laslean o vizita la Arad si impreun au pus la punct o colaborare pe o linie restransa de pret-a-porter pe zona de rochii de seara si s-a legat o frumoasa prietenie.
wiki biografie eli laslean croitoreasa lui carmen iohannis

Chiar in urma cu trei ani Eli a avut o colaborare cu Lars Wallin pentru realizarea costumelor Azerbaidjanului la Eurovision.

Dupa cum spuneam in inceputul acestei mici biografii Eli Laslean, viata acestei doamne nu a fost mereu o poveste frumosa.

Eli s-a maritat din dragoste, cu Adrian, marea ei iubire. Dar, fericirea a durat doar cativa ani, deoarece barbatul a încetat din viata în octombrie 1998, în urma unui teribil accident pe Valea Oltului.

Erau impreuna in masina, veneau spre Bucuresti, cand un tir a intrat in masina lor.

Lui Adrian Laslean i-a zdrobit capul, a murit dupa cateva luni.

Eli din fericire s-a ales doar cu cateva zgarieturi. Nu s-a mai maritat.

A fost o tragedie care i-a zguduit familia din plin, dar pe care Eli s-a straduit sa o depasesca ramanand in minte cu dictonul "succesul este cea mai buna revansa".

Revenind la hainele create de "croitoreasa" lui Carmen Iohannis, iata ca Eli Laslean a revenit in prim-plan odata cu lansarea conceptului Ellis Luxury si lansarea noii colectii 2015 in cadrul unui showroom gazduit de Grand Hotel Continental din Bucuresti.

Dupa succesul obtinut cu lansarea Ellis Luxury la Arad si dupa ce a adus conceptul multibrand in toata tara, din 2014, Eli a devenit reprezentant exclusiv in Romania a brandului spaniol Sonia Pena.

Se vorbeste despre Eli Laslean ca despre ceea care ii face tinutele elegante si indraznete, sotiei Presedintelui Iohannis, insa putin stiu ca designer-ul a imbracat multe vedete in decursul carierei sale.

Eli Laslean i-a facut rochia de mireasa Simonei Amanar, sotiei lui Helmuth Duckadam, rochia de cununie civila pentru Catrinel Sandu, sotiei lui Eugen Ionescu de la Kripton.

Pe Raluca Moianu a imbracat-o, pe Monica Iagar, pe Angela Similea, Alessandra Stoicescu, Cristina Topescu, Raluca Moianu etc.

Aceasta a fost scurtul wiki biografic Eli Laslean pe care nu puteam sa il incheiem fara sa citam o spusa dintr-un interviu mai vechi pe care Eli l-a dat si in care spunea: "... sunt o norocoasa, pentru ca Dumnezeu mi-a dat un dar tare frumos si viata mea este plina de multe lucruri, desi grele, complicate, insa foarte FRUMOASE".
MAI POTI CITI