Biografia Hans G. Klemm Ambasadorul Americii in Romania: inlocuitorul lui Mark Gitenstein a fost angajat in Foreign Service

Inainte de a prezenta in mare biografia noului ambasador american, Hans G. Klemm, sa facem o precizare. Nu credem ca a trebuit ca DNA sa faca curatenie in clasa politica romaneasca pentru ca Presedintele Obama sa numeasca dupa 3 ani un nou ambasador in Romania... insa... rareori lucrurile importante sunt intamplatoare.  Asta, chiar daca resorturile ascunse ale evenimentelor nu sunt evidente.

Candidatura lui Hans G. Klemm sa urmeaza sa fie supusa aprobarii Congresului SUA, asadar sunt sanse ca numirea sa ca ambasador in Romania sa nu se intample.

Vorbitor de limba japoneza si germana, Hans G. Klemm a absolvit Universitatea Indiana si are o diploma de master la Universitatea Stanford in politici internationale.

A ocupat diverse pozitii in cadrul Departamentului de Stat in tari precum Germania, Japonia, Coreea de Sud, Trinidad Tobago.
Biografie Klemm Hans G CV de ambasador american in Romania
Wiki ambasador Hans G. Klemm

Hans G. Klemm, angajat in Foreign Service din cadrul Departamentului american de Stat, este senior advisor in cadrul subsecretariatului pentru Management al Departamantului de Stat al USA, pozitie pe care o detine din ianuarie 2015.

Anterior, Hans G. Klemm a fost principal deputy assistant secretary in cadrul Biroului pentru Resurse Umane al Departamentului in perioada 2012 - 2015.

A ocupat postul de senior coordinator pentru Forumul de cooperare economica Asia-Pacific in cadrul Biroului Afaceri Asia de est si Pacific, in 2012, si senior coordinator pentru Statul de drept la ambasada SUA din Kabul, Afghanistan, in perioada 2010 - 2012.

Hans G. Klemm fost ambasador in Timorul de Est in perioada 2007 - 2010.  

Anterior, a fost consilier pentru afaceri economice la Ambasada SUA in Tokyo, Japonia, in perioada 2006 - 2007, si director si director adjunct la Oficiul pentru dezvoltarea carierei in Biroul pentru resurse umane 2004 - 2006.

Anterior, a fost consilier pentru afaceri economice la Ambasada SUA in Tokyo, Japonia, in perioada 2006 - 2007, si director si director adjunct la Oficiul pentru dezvoltarea carierei in Biroul pentru resurse umane 2004 - 2006.

Viitorul ambsador in Romania, Hans G. Klemm fost director adjunct in Biroul pentru Uniunea Europeana si Afaceri Regionale in perioada 2000 - 2001.
MAI POTI CITI