Wiki DE CE EU Tudor Giurgiu: Panait mai mult decat un Trailer Online si conspiratia de la capatul blocului

De ce EU?... De ce nu TU?, De ce nu NOI? etc. 

Film de arta, film mystery, film politist, radiografie cinematografica a jocurilor oculte din societatea romaneasca, atac la Victor Ponta conform unor teorii conspirationiste, cert este ca filmul DE CE EU in regia lui Tudor Giurgiu a suscitat si va suscita interes.

Si nu... VICTOR PONTA nu apare ca personaj in "DE CE EU?". Chiar regizorul Tudor Giurgiu a spus ca este vorba despre o intoxicare a mass-media, pentru ca Victor Ponta, la data decesului procurorului Panait, nu mai era procuror în Parchet. "Una este isteria din mass-media si alta este ce se intampla în film", a replicat el.

In mare, filmul DE CE EU este povestea romantata a procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis la doar 29 de ani, pe 10 aprilie 2002, în conditii înca nu pe deplin elucidate.

film de ce eu panait tudor giurgiu povestea blog vedete

Trailer-ul DE CE EU? incepe cu urmatoarele cuvinte: "Inainte de 21 decembrie 1989, Securitatea, politia politica a regimului comunist, avea un efectiv de 15.312 angajati si beneficia de serviciile a peste 400.000 de informatori. 2002. In Romania existau 7 servicii secrete. Ministere importante aveau propriul Serviciu Secret", fiind prezentate imagini cu siglele acestora - Serviciul Roman de Informatii (SRI), Serviciul de Informatii Externe (SIE), Serviciul de Protectie si Paza (SPP), Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), Serviciul Independent pentru Protectie si Anticoruptie (SIPA), Directia Generala de Informatii a Apararii (DGIA) si Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS).

Filmul DE CE EU? ii are în distributie pe Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Mihai Smarandache, Liviu Pintileasa si Alin Florea.TRAILER ONLINE DE CE EU TUDOR GIURGIU CRISTIAN PANAIT

Cu un an înainte de a se arunca de pe terasa locuintei lui din Bucuresti, fusese numit procuror la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului Curtii Supreme de Justitie.

Printre dosarele care i-au fost încredintate spre rezolvare lui Panait se aflau cel al Valentinei Tatulescu, judecatoare la Curtea de Apel, acuzata de abuz în serviciu si uz de fals, precum si cel al procurorului Alexandru Lele, de la Oradea, suspectat de fapte de coruptie si sustragere de documente.

Procurorul Lele dispusese arestarea lui Adrian Tarau, fiul prefectului de Bihor, sub acuzatia de complicitate la contrabanda cu produse petroliere.

„Sistemul” i-a pasat responsabilitatea lui Panait, care s-a trezit supus unor presiuni uriase.

Cristian Panait a refuzat sa-l puna sub urmarire pe procurorul Alexandru Lele în lipsa unor probe concludente, contrar indicatiilor superiorilor sai, Ovidius Paun si Ilie Piciorus.

Tudor Giurgiu si-a dorit foarte mult sa spuna o poveste despre dezintegrarea unui om, cum poate un om normal, sanatos si destept si admirat de toata lumea, cum poate în 20 de zile sa devina o epava.

In august 2002, cazul lui Panait a fost clasat, dupa ce o „expertiza psihiatrica post-mortem” ar fi dovedit ca magistratul s-a sinucis pe fondul unei labilitati psihice, fara a se cerceta varianta înlesnirii sau determinarii sinuciderii.