Biografie Eduard Hellvig: wiki-ul noului Director SRI care s-a nascut la 27 octombrie 1974, la Zalau, judetul Salaj

SRI are incepand de astazi un Director, in persoana lui Eduard Hellvig. "Omul lui Antonescu", fost deputat in trecut din partea PC, a devenit astazi persoana agreata de Kalus Iohannis pentru a ocupa functia de conducere a celui mai important serviciu secret din Romania.

Iata pe scurt, biografia lui Eduard Hellvig

Eduard Hellvig este casatorit cu Andreea Hellvig, avand împreuna o fiica.

Conform CV-ului liberalul Eduard Hellvig a absolvit Facultatea de Stiinte Politice si Administratie Publica a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj în anul 1997.

În timpul studiilor universitare actulul director SRI a obtinut o bursa a Fundatiei Soros pentru o Societate Deschisa pentru proiectul “Cine guverneaza sau cine detine puterea în România?”.

biografia Eduard Hellvig sot Andreea Hellvig director SRI

Eduard Hellvig a urmat apoi studii post-universitare în domeniul securitatii si apararii la Colegiul National de Aparare, Universitatea "Carol I", Bucuresti si la Centrul European de Studii de Securitate "George C. Marshall", Garmisch - Partenkirchen.

Din anul  2009 Eduard Hellvig este Doctor în Stiinte Politice al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative Bucuresti.

In 1997, proaspat iesit de pe bancile facultatii, Eduard Hellvig a dobândit licenta de broker al Bursei de Valori Bucuresti.

In 1999 Eduard Hellvig a participat la Scoala de vara organizata de Centrul de Studii Post-Comuniste a Universitatii Maryland, College Park.

În perioada 2001-2003 Eduard Hellvig a ocupat pozitia de Director General al Institutului de Studii Sociale, iar în 2004 a devenit Directorul Executiv Sintezis România.

wiki Eduard Hellvig blog vedete

Conform biografiei politice,  Eduard Hellvig a fost consilier politic al fostului vicepretedinte PNL Horia Rusu (1998-1999), consilier al ministrului de Interne Constantin Dudu Ionescu (1999-2000), consilier al candidatului la presedintia României, Constantin Mugur Isarescu (2000), seful staff-ului în campania lui Crin Antonescu pentru alegerile prezidentiale (2009).

La alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2004, Eduard Hellvig a devenit deputat de Bihor, pe listele Uniunii Nationale PSD+PUR si secretar al Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala din Camera Deputatilor, iar între anii 2006 si 2007 a fost europarlamentar.

În perioada 2004-2008, Hellvig a fost deputat din partea PC Eduard Raul Hellvig, a detinut functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului în Cabinetul Ponta I, în perioada 7 mai 2012 — 21 decembrie 2012.

In mare acesta a fost CV-ul noului sef SRI. Cum va evolua pe viitor cariera lui Hellvig vom vedea. Mai ales ca lucrurile sunt destul de tenebroase in zona serviciilor, iar liberalul are sansa sa isi imbogateasca pozitiv biografia profesionala.
MAI POTI CITI